Drljan: Posao medicinske sestre izabrala sam vođena ljubavlju prema svakom čovjeku

07.06.2023. 18:46
1
IZVOR: katera.news

Maja Drljan, nadzorna sestra Odsjeka za infektologiju u Bolnici „Srbija“, kaže da posao medicinske sestre nije izabrala slučajno, nego vođena ljubavlju prema svakom čovjeku i želji da mu pomogne u njegovim najtežim trenucima.

Ona objašnjava da nadzorna sestra ovog Odsjeka mora da ima kontinuirani nadzor nad pacijentima, da vodi računa o njihovoj njezi, dijetetskom režimu, da ugovara potrebne dijagnostičke procedure, nabavlja lijekove i potrošni materijal potreban za rad na Odsjeku.

Dodaje da je njena odgovornost da organizuje rad službe i međusobnu komunikaciju sestara sa Odjeljenskim ljekarima. Takođe, u toku rada prati prijem pacijenata kao i njihovu hospitalizaciju prema kliničkoj slici, dijagnozi bolesti i izolaciji.

- Na Odsjeku infektologije hospitalizuju se pacijenti sa raznim infekcijama, poput virusnih osipnih groznica, kapljičnih infekcija, crijevnih infekcija, infekcija centralnog nervnog sistema, koji se moraju adekvatno smjestiti i razdvojiti - istakla je Drljanova.

Prema njenim riječima, u toku protekle tri godine, dodatno opterećenje bio je i veliki priliv kovid pacijenata, jer većina pacijenata koji su dolazili u ambulantu, tako i hospitalizovani sa raznim kliničkim slikama, zahtijevali su hitnu medicinsku pomoć.

Na Odsjeku za infektologiju u Bolnici „Srbija“ trenutno radi šest medicinskih sestara koje, kako kaže Drljanova, rade timski i trude se da daju sve od sebe kako bi pacijent bio u potpunosti zbrinut.

- Svakom pacijentu je potrebno puno pažnje i razumjevanja, jer mi smo ti koji smo u trenutku njihove bolesti njima najpotrebniji - zaključuje Drljanova.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Citalac 07.06.2023. 22:40
    Na mene je vrlo los utisak ostavila. Nekako nadrndano djeluje. E sad da li joj tad nije bio dan ili je inace takva ne znam.
Povezane vijesti
Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe Naš grad u martu postao bogatiji za 33 bebe
Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara Bolnicu "Srbija" u 10 dana napustila dva doktora i šest medicinskih sestara i tehničara
Bjelogrlić: Više oboljelih od hronične bolesti bubrega Bjelogrlić: Više oboljelih od hronične bolesti bubrega
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    5h 59m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    13h 5m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    11h 32m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    7h 14m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    13h 24m
    0