Džudo klub "Famos" drugi po uspješnosti klub na Prvenstvu Republike Srpske

09.02.2020. 11:34
0
IZVOR: Katera

Džudo klub “Famos” je i ove godine osvojio najviše medalja i bio veoma uspješan klub na pojedinačnom Prvenstvu Republike Srpske za seniore i poletarce, održanom juče u Mrkonjić Gradu.

Takmičari “Famosa” okitili su se sa jednom zlatnom, pet srebrnih i četiri bronzane medalje.

Muška seniorska ekipa „Famosa“ našla se na drugom mjestu, iza trebinjskog "Leotara". Iako je "Famos" imao isti broj bodova kao i "Leotar", jedna zlatna medalja više presudila je da se na pobjedničko postolje popne ekipa "Leotara", dok je treće mjesto osvojila "Slavija" iz Istočnog Sarajeva.

Ženska seniorska ekipa „Famosa“ poslije žestokih borbi, uspjela se izboriti za plasman među tri najbolje ekipe, te je ovaj uspjeh ženske ekipe dodatno uticao da „Famos“ bude najbolji po broju osvojenih medalja.

Iz kluba kažu da se najviše istakao takmičar Saša Bjelica, koji, drugu godinu zaredom, u finalu pobjeđuje seniorskog prvaka Balkana, te je još jednom dokazao svoju vrijednost.

Srebrne medalje u kategoriji seniora osvojili su Vuk Elez, Igor Vračar, Mila Petrović, Maja Bjelica i Lana Lubura. Bronzanim medaljama su se okitili Marko Ždrale, Boris Ristović, Anđela Veselinović i Tamara Lubura.

Uporedo sa Prvenstvom za seniore održano je i Prvenstvo za poletarce, gdje je i u ovoj konkurenciji „Famos“ imao najbolji muški tim, sa osvojene dvije zlatne medalje, jednom srebrnom, jednom bronzanom i jednim petim mjestom.

Zlatni dječaci, šampioni Republike Srpske, postali su Nikola Andrić, u kategoriji do 26 kilograma, i Nikola Novaković, u kategoriji do 34 kilograma.

Srebrnu medalju u kategoriji poletaraca osvojio je Lazar Vujičić, a bronzanu Miljan Veletić.

Organizator Prvenstva Republike Srpske je Džudo klub „Atos“ iz Mrkonjić Grada.

Komentari 0
Povezane vijesti
Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu Majdov i Vračar sa Srbijom osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
„Famosu“ pehar za najuspješniji klub seniorskog prvenstva Republike Srpske „Famosu“ pehar za najuspješniji klub seniorskog prvenstva Republike Srpske
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    8h 59m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 55m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    23h 39m
    0
  • Posljednji kondorov let
    21h 24m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    23h 45m
    0