Elez: Godina uspona i padova

12.01.2022. 10:58
0
IZVOR: sportdc.net

Trofejni džudista Famosa iz Vojkovića Vuk Elez u 2020. godini preselio se u Niš i počeo da nastupa za Džudo klub „Kinezis“ te reprezentaciju Srbije.

Tokom prethodne godine imao je problema sa povredama, koje su mu narušile ritam te je u skladu sa onim što su one dopustile i ispunjavao svoje ciljeve.

– Prethodna godina je bila godina uspona i padova. Ispunio sam onoliko ciljeva koliko su mi povrede dozvolile. Povreda na Evropskom prvenstvu mi je došla u najgorem trenutku i prekinula privremeno zaista dobru takmičarsku formu, rekao je Elez.

Postao je ovaj mladi džudista prvak Srbije za mlađe seniore, a imao je i još zapaženih rezultata.

– Bio sam prvak Srbije u kategoriji mlađih seniora, a nakon toga sam osvojio treće mjesto na seniorskom Evropskom kupu u Dubrovniku, što mi je bio i najveći uspjeh u godini.

Razlika između ,,Famosa“ i ,,Kinezisa“ ogleda se u mnogo širem izboru sparing partnera. Kako kaže, sa izborom kluba nije pogriješio.

– Novi klub se pokazao kao odličan izbor. Osim priprema u Srbiji imam izgrađen dobar odnos i sa reprezentacijom Bugarske sa kojom se zajedno i pripremamo. ,,Famos“ je moj prvi klub i uvijek će biti moja kuća, ali Kinezis je brojniji klub, posebno u seniorskoj konkurenciji tako da sam dobio mnogo novih sparing partnera.

Za tekuću godinu ima dosta planova.

– Što se tiče 2022. godine, posvetiću se potpunom oporavku od povreda. Nakon toga ću se okrenuti državnom prvenstvu, poslije čega dolazi Evropa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Memorijalni turnir "Rajko Kušić" okupio 250 džudista Memorijalni turnir "Rajko Kušić" okupio 250 džudista
Najčitanije
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    12h 50m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    18h 5m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    7h 33m
    1
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    9h 33m
    3
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    15h 51m
    0