Elez u pritvoru još dva mjeseca

02.04.2021. 17:12
0
IZVOR: SRNA

Sud BiH produžio je za još dva mjeseca pritvor Darku Elezu, koji je osumnjičen za organizovana ubistva, iznude i druga krivična djela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, saznaje Srna iz izvora bliskih istrazi.

Tužilaštvo BiH tražilo je produženje pritvora zbog opasnosti od bjekstva, neometanog nastavka istrage u predmetu koji vode zajedno sa MUP-om Republike Srpske, Agencijom za istrage i zaštitu, Agencijom za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i drugim policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH, u okviru predmeta "Belivuk", "Kavački klan" i drugih.

Iz Tužilaštva je ranije saopšteno da je produženje pritvora zatraženo i zbog saznanja o prijetnjama i zastrašivanjima svjedoka u predmetu.

Pred Sudom BiH juče je održano ročište za produženje pritvora Elezu, koji je osumnjičen za teška krivična djela organizovanog kriminala - ubistvo Siniše Miličevića Tigra u Istočnom Sarajevu, pokušaj ubistva dva lica u Bijeljini i iznude, počinjene od 2015. do 2019. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nova suspenzija za Dianu Kajmaković Nova suspenzija za Dianu Kajmaković
Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH Miličević: Optužnica i mjere zabrane Dragomiru Vasiću najsramnije stranice pravosuđa BiH
Suđenje Buljubašiću: Svjedok vidio mrtve komšije u klisuri Suđenje Buljubašiću: Svjedok vidio mrtve komšije u klisuri
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    6h 38m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    13h 44m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    7h 53m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    12h 11m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    14h 3m
    0