Episkop Stefan: Srpski narod stradao u svim ratovima

05.08.2023. 15:02
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo preosveštenstvo episkop remezijanski Stefan poručio je danas, nakon parastosa Srbima stradalim u Pogromu "Oluja", da je važno boriti se za mir i jačati jedinstvo što će pokazati da žrtve srpskog naroda nisu uzaludne.

- Danas i juče zajedno sa patrijarhom i zvaničnicima Srbije i Republike Srpske bili smo na velikoj molitvi koja bi bila neutešna da nema Nebeskog pokrovitelja. Sve je to naša sudbina i Vaskrsenje - rekao je vladika Stefan, dodajući da je i sam bio izbjeglica i da je u ratu izgubio bližnje.

On je istakao da je srpski narod stradao u svim ratovima i da je gubio bližnje.

- Jedino dobro što se može učiniti za sve stradale i prognane Srbe u ratovima je da ih pominjemo i tako ne dozovolimo da se zaboravi njihova žrtva - rekao je episkop Stefan u hramu Svetog Marka u Beogradu.

Nakon parastosa članovi Udruženja nestalih i poginulih "Suza", položili su vijence i cveće na spomenik srpskim žrtvama stradalim u ratovima na tlu bivše SFRJ, koji je postavljen u Tašmajdanskom parku, u blizini crkve Svetog Marka, u kojoj se godinama služi pomen stradalim Srbima.

U Crkvi Svetog Marka u Beogradu služen je parastos za srpske žrtve u "Oluji", u organizaciji Udruženja porodica nestalih i poginulih "Suza" i u okviru obilježavanja 28. godišnjice od najvećeg pogroma i stradanja srpskog naroda u toj zločinačkoj akciji hrvatskih snaga.

Parastos je služio vladika remezijanski Stefan, uz sasluženje sveštenika SPC, i u prisustvu izbjeglih Krajišnika, porodica stradalih i mnogobrojnih zavičajnih udruženja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu Danas odavanje počasti poginulim tokom prvog napada na Ilidžu
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 15m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    8h 11m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    20h 2m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    15h 42m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    19h 2m
    0