Епископ Стефан: Српски народ страдао у свим ратовима

05.08.2023. 15:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово преосвештенство епископ ремезијански Стефан поручио је данас, након парастоса Србима страдалим у Погрому "Олуја", да је важно борити се за мир и јачати јединство што ће показати да жртве српског народа нису узалудне.

- Данас и јуче заједно са патријархом и званичницима Србије и Републике Српске били смо на великој молитви која би била неутешна да нема Небеског покровитеља. Све је то наша судбина и Васкрсење - рекао је владика Стефан, додајући да је и сам био избјеглица и да је у рату изгубио ближње.

Он је истакао да је српски народ страдао у свим ратовима и да је губио ближње.

- Једино добро што се може учинити за све страдале и прогнане Србе у ратовима је да их помињемо и тако не дозоволимо да се заборави њихова жртва - рекао је епископ Стефан у храму Светог Марка у Београду.

Након парастоса чланови Удружења несталих и погинулих "Суза", положили су вијенце и цвеће на споменик српским жртвама страдалим у ратовима на тлу бивше СФРЈ, који је постављен у Ташмајданском парку, у близини цркве Светог Марка, у којој се годинама служи помен страдалим Србима.

У Цркви Светог Марка у Београду служен је парастос за српске жртве у "Олуји", у организацији Удружења породица несталих и погинулих "Суза" и у оквиру обиљежавања 28. годишњице од највећег погрома и страдања српског народа у тој злочиначкој акцији хрватских снага.

Парастос је служио владика ремезијански Стефан, уз саслужење свештеника СПЦ, и у присуству избјеглих Крајишника, породица страдалих и многобројних завичајних удружења.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО) Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Данас одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 2m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 16m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 33m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 8m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 23m
    0