Grad bogatiji za jednu djevojčicu

12.12.2022. 08:20
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 13 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Kompes, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 14.00 časova potrošačima u naselju D. Pribanj.

Sokolac,

Zbog radova na 10 kV vodu Kaljina, doći do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodima od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Poretak, Bare, Kalauzovići i Vrhovine.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju u bolnici u Foči zatražilo je 60 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražila suc22 pacijenta.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Usporeno zbog snijega jutros se vozi na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH, a obustave su i dalje na dionicama na kojima je došlo do izlivanja vode na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Radovi se izvode na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Sokolac-Podromanija, Banjaluka-Srpske Toplice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab, na magistralnom putu kod Doboja gdje je u toku gradnja auto-puta. Izmjene u saobraćaju su i na putevima Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Srbac-Gornja Vijaka--Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Foča-Goražde u Filipovićima, Jezero-Šipovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje, kao i na pravcu Laktaši-Srbac.

U FBiH se radovi izvode na putnim pravcima Sarajevo-Vogošća.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno i hladno vrijeme, a slabih padavina biće mjestimično na istoku i sjeveru, gdje će ponegdje padati slab snijeg.

Poslije podne razvedravanje od sjevera i zapada ka ostalim predjelima, što će usloviti dalji pad temperature tokom noći, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od minus jedan do tri, na jugu do 10, u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je pretežno oblačno vrijeme, u većini krajeva pada slab snijeg, a na jugoistoku Hercegovine slaba kiša.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus šest, Mrakovica minus pet, Drinić minus četiri, Sokolac i Mrkonjić Grad minus tri, Tuzla, Ribnik i Srebrenica minus jedan, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zenica, Novi Grad i Srbac nula, Višegrad i Gacko dva, Rudo tri, Bileća četiri i Trebinje šest, Neum sedam i Mostar osam stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa na području Trebinja palo je gotovo osam litara kiše po metru kvadratnom, Mrkonjić Grada pet, a Srebrenice četiri. 

Visina snijega u Srebrenici je osam centimetara, na Mrakovici sedam, Han Pijesku, u Mrkonjić Gradu i Driniću pet, u Banjaluci, na Sokocu, u Doboju, Ribniku i Šipovu tri, a u Novom Gradu i na Čemernu po jedan centimetar.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Grad i jutros bogatiji za djevojčicu Grad i jutros bogatiji za djevojčicu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    11h 12m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    11h 19m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    8h 1m
    0
  • Kod Trnova uhapšeno lice zbog krivolova
    11h 28m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    8h 44m
    0