Grad Istočno Sarajevo raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija

30.09.2024. 10:24
0
IZVOR: katera.news

Gradska uprava Istočno Sarajevo raspisala je javne konkurse za dod‌jelu stipendija za školsku 2023/2024. godinu redovnim studentima treće i viših godina prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama, te studentima drugog i trećeg ciklusa na javnim visokoškolskim ustanovama, sa stalnim prebivalištem na području grada, za šta je iz budžeta izdvojeno 80.000 KM.

Studenti prvog ciklusa studija koji konkurišu za dod‌jelu stipendija moraju da imaju položene ispite iz prethodne godine studija sa najmanjom prosječnom ocjenom 8.00, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Uprave su naveli da studenti koji imaju prosjek ocjena veći od 9.00, a korisnici su opštinske stipendije, mogu biti korisnici i gradske stipendije.

Visina stipendije za prvi ciklus studija iznosi 120 KM mjesečno i isplaćuje se 10 mjeseci.

Pravo učešća na konkurs za drugi i treći ciklus studija imaju redovni studenti drugog i trećeg cuklusa sa stalnim prebivalištem na području grada Istočno Sarajevo koji studiraju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, a potom i ostali studenti javnih visokoškolskih ustanova sa područja Republike Srpske/BiH i Srbije.

Prilikom izbora, kandidata koji budu konkurisali za stipendiju za drugi i treći ciklus studija, prednost će imati oni koji se nalaze u naučno-nastavnom procesu.

Više informacija o konkursima koji su otvoreni 15 dana od dana objavljivanja, te obrazac za prijavu za stipendiju nalaze se na veb-stranci Gradske uprave.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo Sveti Petar Dabrobosanski – zaštitnik grada Istočno Sarajevo
Broj prvačića povećan za 111 u odnosu na prošlu godinu na području grada Istočno Sarajevo Broj prvačića povećan za 111 u odnosu na prošlu godinu na području grada Istočno Sarajevo
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Najčitanije
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    2h 44m
    0
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    17h 5m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    22h 43m
    1
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    1h 6m
    0
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    52m
    0