Grad jutros bogatiji za jednog dječaka

22.11.2019. 08:25
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak. Ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Grad je jutros uredno snabdijeven električnom energijom.

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo obavještavaju korisnike da kratkotrajne padavine nisu dale veće rezultate na dotoku izvora Tilava, te su suočeni sa novim periodom bez padavina koji stvara probleme u tehnološkom procesu prerade vode na Filter postrojenju.

-KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo u cilju zaštite Filter postrojenja i akumuliranja dovoljne količine vode za naredni dan, biće prinuđeno da u večernjim i noćnim satima pristupa prigušenju glavnog transportnog cjevovoda, što će potrošači osjetiti padom pritiska u mreži ili privremenim prekidom u vodosnabdijevanju, i to:

- ulice: Cara Lazara, Karađorđeva, Cara Dušana,

- naselja: Gornji Kotorac, Krupac, dio Toplika (cjevovod Ø200 mm,

- naselja koja su na pumpnim postrojenjima (Donje Mladice, Gornje Mladice, Prljevo brdo, Đukića potok, Ivanići…)

- kao i u stambenim zgradama od četvrtog sprata i više.

Zbog nedovoljnih količina vode apelujemo na sve naše potrošače da maksimalno racionalno troše vodu kako bi se moglo obezbijediti kontinuirano vodosnabdijevanje za sve naše korisnike – navodi se u saopštenju.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na maglu u višim predjelima i u kotlinama, te na mogućnost odrona na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i dnevnu temperaturu od 10 do 18 stepeni Celzijusovih.
Jutro je vedro i svježe sa slabim mrazom na planinama i maglom u pojedinim riječnim dolinama i kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu, na jugu Hercegovine i na krajnjem zapadu povremeno povećanu oblačnost.

Duvaće slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Danas sunčano, temperatura do 24 stepena Danas sunčano, temperatura do 24 stepena
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    18h 59m
    9
  • Sutra praznik Cvijeti
    19h 5m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    19h 13m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    9h 54m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    21h 30m
    0