Grad jutros bogatiji za tri stanovnika

09.06.2023. 08:21
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su tri dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 47 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale,

Istočno Novo Sarajevo,

Zbog radova u TS 400/h kV Sarajevo 20, koje organizuje „Elektroprenos BiH“,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 11:00 časova potrošačima u ulicama: Jovana Raškovića, Nikole Pašića, Vuka Karadžića do broja 30, Cara Dušana do broja 13, Vojvode Radomira Putnika od broja 84 do broja 130.

Foča,

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Foča doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

DV 10 kV Velečevo, naselja: Obilićevo, Lazarevo, Barakovac, Velečevo, Biokovo, Gornji Prevrać, Donji Prevrać, Dragočava, Slatina, Čelebići i Zavajt,  u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

DV 10 kV Tjentište, naselja: Baljevo polje, Brod, Kuta, Osijek i Zubovići,  u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

DV 10 kV Gradac, naselje Gradac, u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

KO 10 kV Tabaci, naselja: Tabaci, Gornje polje, Obilićevo, Lazarevo, Livade, Dušanovo, Podmusala-Kočićevo, u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, magle ima u kotlinama, duž rijeka i ponegdje u višim predjelima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozače upozoravaju i na mogućnost odrona.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog radova na sanaciji klizišta, kao i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U FBiH zbog radova na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća, u Ulici Alipašina, saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraćaj odvija Alipašinom ulicom, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/, saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraćaj odvija preko mosta, gdje je u funkciji jedna traka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će prije podne biti sunčano uz umjerenu oblačnost i toplije, a sredinom dana će na istoku razvoj oblaka donijeti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji će se širiti ka zapadu.

Kasnije popodne i uveče pljuskovi će jačati i premještaće se ka sjeveru i sjeveroistoku gdje će ponegdje biti i uslova za lokalne nepogode.

Na jugu će biti pretežno sunčano tokom većeg dijela dana.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 24 do 30 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 19, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica devet stepeni, Gacko 10, Kalinovik 11, Čemerno, Han Pijesak i Sokolac 12, Mrkonjić Grad 13, Drinić, Drvar i Sarajevo 14, Gradiška, Bihać i Tuzla 15, Banjaluka, Bileća, Višegrad, Zvornik, Foča, Livno i Zenica 16, Doboj i Prijedor 17, Bijeljina, Trebinje i Mostar 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za tri stanovnika Grad bogatiji za tri stanovnika
Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima Sutra pretežno oblačno sa slabim pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    18h 2m
    5
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    1h 36m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    15h 37m
    6
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    20h 45m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3m
    0