Grad jutros bogatiji za tri stanovnika

09.06.2023. 08:21
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su tri dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 47 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija Pale,

Istočno Novo Sarajevo,

Zbog radova u TS 400/h kV Sarajevo 20, koje organizuje „Elektroprenos BiH“,  doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 11:00 časova potrošačima u ulicama: Jovana Raškovića, Nikole Pašića, Vuka Karadžića do broja 30, Cara Dušana do broja 13, Vojvode Radomira Putnika od broja 84 do broja 130.

Foča,

Zbog radova u TS 110/10/35 kV Foča doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

DV 10 kV Velečevo, naselja: Obilićevo, Lazarevo, Barakovac, Velečevo, Biokovo, Gornji Prevrać, Donji Prevrać, Dragočava, Slatina, Čelebići i Zavajt,  u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

DV 10 kV Tjentište, naselja: Baljevo polje, Brod, Kuta, Osijek i Zubovići,  u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

DV 10 kV Gradac, naselje Gradac, u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

KO 10 kV Tabaci, naselja: Tabaci, Gornje polje, Obilićevo, Lazarevo, Livade, Dušanovo, Podmusala-Kočićevo, u periodu od  10:00 do 12:00 časova.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 15 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez zastoja, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, magle ima u kotlinama, duž rijeka i ponegdje u višim predjelima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske vozače upozoravaju i na mogućnost odrona.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog radova na sanaciji klizišta, kao i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U FBiH zbog radova na magistralnom putu Sarajevo-Vogošća, u Ulici Alipašina, saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraćaj odvija Alipašinom ulicom, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/, saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraćaj odvija preko mosta, gdje je u funkciji jedna traka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će prije podne biti sunčano uz umjerenu oblačnost i toplije, a sredinom dana će na istoku razvoj oblaka donijeti povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji će se širiti ka zapadu.

Kasnije popodne i uveče pljuskovi će jačati i premještaće se ka sjeveru i sjeveroistoku gdje će ponegdje biti i uslova za lokalne nepogode.

Na jugu će biti pretežno sunčano tokom većeg dijela dana.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od 24 do 30 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od 19, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je vedro, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica devet stepeni, Gacko 10, Kalinovik 11, Čemerno, Han Pijesak i Sokolac 12, Mrkonjić Grad 13, Drinić, Drvar i Sarajevo 14, Gradiška, Bihać i Tuzla 15, Banjaluka, Bileća, Višegrad, Zvornik, Foča, Livno i Zenica 16, Doboj i Prijedor 17, Bijeljina, Trebinje i Mostar 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 31 bebu Srpska bogatija za 31 bebu
Danas jači pljuskovi sa grmljavinom Danas jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra pad temperature i kiša Sutra pad temperature i kiša
Najčitanije
 • Ujedinjena Srpska će imati svog kandidata za načelnika opštine Istočna Ilidža
  15h 7m
  0
 • Preminuo Nikola, otac heroj
  17h 25m
  0
 • Jak zemljotres pogodio BiH
  9h 48m
  0
 • Završen program cjeloživotnog učenja na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu (FOTO)
  17h 36m
  0
 • „Dani tikve“ sljedeći vikend u Istočnom Sarajevu
  15h 52m
  1