Haradinajev komšija: Lično sam vidio kako Ramuš ubija

26.08.2019. 10:47
0
IZVOR: nezavisne.com

Prvi komšija Ramuša Haradinaja Ram Jolaj izjavio je da je lično vidio kako Haradinaj likvidira srpskog policajca zbog čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on morao da pobjegne sa Kosova i Metohije.

Poslije zločina terorističke OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću Miodrag Otović je sa još jednim kolegom došao da uhapsi Haradinaja, koji je izletio iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića.

Jolaj u izjavi za "Večernje novosti" navodi da su on i njegova porodica sve vidjeli i da je zbog toga počeo njihov progon.

"Vidio sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobjegao", rekao je Jolaj.

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspio da pobjegne.

"Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mjesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao vjeri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro djece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet, nikad nisam smio da se vratim", rekao je Jolaj.

On je još prije 15 godina ispričao svoju priču reporteru "Novosti" u Beranama, a zatim i svjedočio i u Haškom tribunalu.

Bio je jedan od rijetkih svjedoka koji je posredstvom video-linka, prije 12 godina, iznio konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja.

Ostali svjedoci su pobijeni, ističe list.

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gdje su prošle godine u masovnoj grobnici "Bunker" pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba.

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice - Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe.

U toku su analize ostalih posmrtnih ostataka. 

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 26m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 50m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    4h 5m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 34m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 44m
    0