Helikopterski servis transportovao pacijenta u Beograd, mladić iz Foče na putu u Banjaluku

27.07.2023. 17:07
0
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske danas su, po pozivu iz Opšte bolnice “Srbija”, izvršili vazdušni medicinski transport pacijenta iz Sarajeva za Beograd.

- Riječ je o 35-godišnjem pacijentu Đ.K. koji se, zbog dijagnoze sepse i komplikacije bolesti bubrega, transportuje za VMA u Beogradu radi daljeg liječenja u Klinici za bubrežne bolesti - rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

On je naglasio da je u toku i drugi vazdušni transport mlađeg pacijenta sa povredama kičme iz Foče u Banjaluku.

Pripadnicima Službe za vazdušni medicinski transport ovo je 41. transport u ovoj godini i, zahvaljujući njihovoj opremljenosti, brzini i profesionalnosti, na ovaj način spasen je veliki broj života.

Komentari 0
Povezane vijesti
Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci Transportovan pacijent iz Bolnice "Srbija" u UKC u Banjaluci
Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC Uspješno transportovana dva pacijenta, jedan u Beograd, drugi na UKC
Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO) Izvršen veoma zahtjevan i komplikovan transport novorođenčeta iz Sarajeva u Beograd (FOTO)
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 29m
    9
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    23h 38m
    3
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 13m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 26m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    14h 40m
    0