Ikona Svetog Đorđa ostala netaknuta nakon požara u kući Stojića

16.01.2024. 18:20
1
IZVOR: srna.rs

U požaru u kojem je potpuno izgorjela porodična kuća Milenka Stojića /60/ iz Patkovače kod Bijeljine samo je ikona Svetog Đorđa ostala netaknuta, rekao je danas Vasko Todić koji je sa prijateljima među prvima priskočio u pomoć Stojićima.

- Kada su članovi Gorske službe spasavanja došli i čistili objekat, naišli su na fotografije domaćinstva sa zidova i sve su polomljene, ali je ikona Svetog Đorđa bila netaknuta i stajala je na zidu - rekao je Todić novinarima.

Grupa građana, koju predvodi Todić, pokrenula je na društvenim mrežama humanitarnu akciju za pomoć Stojiću kojem je izgorjela kuća, a njegov sin Omiljen /29/ povrijeđen u pokušaju da ugasi požar.

- Najvažnija vijest trenutno nam je da se Milenkov sin Omiljen probudio iz kome i to je već jedna pobjeda, uz Božiju pomoć izvojevana, a sad su ljudi na djelu i svi oni koji mogu i žele da pomognu u ovoj akciji - rekao je Todić.

Todić je istakao da uplate novčanih sredstava za pomoć Stojićima stižu sa svih strana svijeta, dodavši da će humanitarna akcija prikupljanja pomoći trajati do petka, 19. januara.

Svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom sredstava na račun Crvenog krsta Bijeljina kod Atos banke: 567-343-27000119-81. Porodicu Milenka Stojića izgorjela danas je posjetio i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić koji je najavio pomoć od oko 10.000 KM za njenu obnovu i 2.000 KM za liječenje njegovog sina Omiljena /29/.

Požar je planuo u subotu, 13. januara, u 16.45 časova.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  Kely 27.01.2024. 18:03
  Pretrgao se ministar sa pomoci , da nece biti puno da das toliko.
Povezane vijesti
Požar u Grčkoj van kontrole, poslato hitno upozorenje (VIDEO) Požar u Grčkoj van kontrole, poslato hitno upozorenje (VIDEO)
U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela
Požar na dalekovodu na granici Crne Gore i BiH: Potrebni helikopteri? Požar na dalekovodu na granici Crne Gore i BiH: Potrebni helikopteri?
Najčitanije
 • Vladika Joanikije: Sveštenomučenici dabrobosanski pozivaju na praštanje (FOTO)
  7h 22m
  0
 • U Palama prikupljeno 3.500 KM za liječenje Milijane Grujić
  6h 38m
  0
 • Poznato kada se igra finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza
  8h 22m
  0
 • Đoković siguran: Srbin u novom vimbldonskom finalu!
  23h 44m
  9
 • Vrućine utiču na zdravlje - predostrožnost za djecu i stare
  9h 44m
  0