Istočni front, 575. dan: Rusija izvela grupni napad na objekte vojne industrije

21.09.2023. 14:01
0
IZVOR: sputnikportal.rs

U toku je 575. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Kijev nastavlja sa pokušajem kontraofanzive dok, prema tvrdnjama ruskog Ministarstva odbrane, svi napadi ukrajinske vojske nailaze na žestok otpor ruskih trupa. Istovremeno, Moskva nastavlja da gađa vojne ciljeve širom teritorije Ukrajine, a protekle noći detonacije su odjekivale na više lokacija. Poljska odlučila da prestane Kijevu da šalje naoružanje.

Brifing Ministarstva odbrane Rusije:

Oružane snage Rusije izvele su grupni napad na objekte vojne industrije, kao i centre za radarsko izviđanje i obuku diverzantskih grupa Oružanih snaga Ukrajine. Napad je izveden visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog baziranja i jurišnim dronovima. Svi zadati objekti su pogođeni;

Ruski sistemi PVO oborili su pet krstarećih raketa „storm šedou“, četiri granate „hajmars“, kao i protivradarsku raketu „harm“. Uništeno je 75 dronova;

Pogođen industrijski objekat u Lavovskoj oblasti

U Drogobiču u Lavovskoj oblasti pogođen je industrijski objekat usljed čega je izbio požar u jednom postrojenju i u skladištu, saopštio je šef vojne administracije tog regiona Maksim Kozicki.

Kako je rekao, požar se proširio na 30 kvadrata objekta.

Kijev priprema dvije udarne grupa kod Kupjanska

Kijev pokušava da formira dvije udarne grupe u regionu Petropavlovke na Kupjanskom pravcu kako bi pokušao da probije rusku odbranu, izjavio je vojni stručnjak iz LNR Andrej Maročko.

- Ako uzmemo broj vojnika i količinu naoružanja, najvjerovatnije je da Kijev pokušava da formira udarne grupe koje će biti u prilici da naprave polukrug i da pritisnu naše snage kod Petropavlovke. Te grupe mogu da naprave dodatne probleme našim formacijama po bokovima - upozorio je Maročko.

Eksplozije u Kijevu

U ranim jutarnjim časovima snažne detonacije odjeknule su u Kijevu i u Kijevskoj oblasti Ukrajine, saopštio je gradonačelnik ukrajinske prestonice Vitalij Kličko.

- Eksplozija u Darnjickoj četvrti, u nekoliko dijelova grada nema struje i vode - napisao je Kličko na Telegramu.

Mediji su pisali i da su dvije snažne eksplozije odjeknule u Harkovskoj oblasti, a detonacije su se čule i u Hmeljnickom.

Vazdušna opasnost širom Ukrajine

Vazdušna opasnost proglašena je na cijeloj teritoriji Ukrajine, pokazuju podaci onlajn-karte ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

Ovo je drugi put od sinoć da su se sirene za vazdušnu opasnost oglašavale na cijeloj teritoriji Ukrajine.

Ubrzo zatim počele su da stižu vijesti o eksplozijama širom teritorije Ukrajine. Kako su prenijeli mediji, detonacije su odjekivale u Lavovskoj oblasti na zapadu zemlje.
Eksplozije su se čule i u Rovnu usljed čega je pola grada ostalo bez struje. Takođe, eksplozije su odjekivale i u Ivano-Frankovskoj oblasti, ali za sada nije poznato šta su bile mete gađanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Istočni front, 647. dan: Uništena skladišta goriva ukrajinske vojske u Poltavskoj i Hmeljnickoj oblasti Istočni front, 647. dan: Uništena skladišta goriva ukrajinske vojske u Poltavskoj i Hmeljni...
Istočni front, 646. dan: Rusija poboljšala položaje u pravcu Kupjanska Istočni front, 646. dan: Rusija poboljšala položaje u pravcu Kupjanska
Istočni front, 645 dan: Ruska PVO oborila proteklog dana jedan ukrajinski MiG-29 Istočni front, 645 dan: Ruska PVO oborila proteklog dana jedan ukrajinski MiG-29
Najčitanije
 • Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
  14h 48m
  2
 • Danas o zdravstvenom stanju Miloša Božovića
  17h 22m
  0
 • Sjećanje na Veselina Puketu
  18h 36m
  0
 • Recept za posne kifle
  11h 19m
  0
 • Cijelo područje opštine Sokolac proglasiti ugroženim
  13h 0m
  0