Istočno Sarajevo: Izdato 349 rješenja o stavljanju lica pod zdravstveni nadzor

14.04.2020. 14:18
0
IZVOR: SRNA

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo Bojan Perišić izjavio je da su povećane aktivnosti i kontrola sprovođenja obaveznih, preventivnih mjera uzrokovanih situacijom u vezi sa virusom korona, te da su do sada zdravstveni inspektori izdali 349 rješenja o stavljanju lica pod zdravstveni nadzor.

Perišić napominje da je ukupan broj lica na području grada koja su pod zdravstvenim nadzorom i kojima su izdata detaljna uputstva za samoizolaciju veći, jer se na taj broj dodaju i lica koja na graničnim prelazima dobijaju rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor/karantin u lokalnim zajednicama.

- Naši tržišni inspektori su na području grada do 9. aprila kontrolisali 12 poslovnih subjekata kod kojih nisu uočene nepravilnosti, odnosno cijene proizvoda i robe su na propisanom nivou od 5. marta - istakao je Perišić.

On dodaje da su propisane kazne za prekršioce i do 10.000 KM, a kazne za lica koja ne poštuju mjere zdravstvenog nadzora iznose 1.100 KM.

- Odjeljenje funkcioniše do sada bez većih problema, inspektori su raspoređeni u dvije smjene. Vikendom i praznicima su uvedene dežure i sve zakonom propisane obaveze i nadležnosti se sprovde - istakao je Perišić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“ Gran-pri festivala u Istočnom Sarajevu za predstavu „Palčica“
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    16h 11m
    0
  • Domaći posni brusketi
    16h 44m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    12h 2m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    14h 10m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    10h 23m
    1