Istočno Sarajevo je jutros bogatije za jednog dječaka

15.01.2020. 08:32
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođen je jedan dječak.

Ljekarsku intrvenciju zatražilo je 25 pacijenata.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Teritorijalna vatrogasna jedinica je u protekla 24 časa imala jednu intervenciju u periodu od 18.36 do 19.00 časova – gorio kamion u parku Gavrilo Princip.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH magla, mjestimično gusta, i jutros usporava i otežava vožnju na dionicama puteva u kotlinama i uz riječne tokove, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju šire područje Prijedora, Prnjavora, Gradiške, Doboja, Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Foče.
Gusta magla smanjuje vidljivost na putevima u dolinama rijeka Bosne, Save, Drine, Spreče, Lašve i Vrbasa, kao i na širem području Sarajeva, Konjica, Livna i Tomislavgrada u FBiH.

Kolovozi su uglavnom vlažni i klizavi, a zbog niske jutarnje temperature i mraza vozačima iz AMS skreću pažnju i na poledicu, kako u višim predjelima i preko planinskih prevoja, tako i preko mostova i nadvožnjaka, te na prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, a na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, privremena signalizacija reguliše saobraćaj

Na svim putnim pravcima iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas prije podne biće prohladno sa slabim mrazom i maglom, a tokom dana pretežno vedro i sunčano uz najvišu temperaturu od šest do 12 stepeni Celzijusovih.
Prije podne pretežno vedro i prohladno sa slabim mrazom, a oko rijeka, na visoravnima i u kotlinskim predjelima uz maglu ili nisku oblačnost, koja će se mjestimično zadržati i duže.

Tokom dana biće sunčano uz malu oblačnost, a prema večeri ponovo češća pojava sumaglice a zatim i magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab vjetar južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 14, na planinama od tri stepena Celzijusova. U predjelima gdje se magla bude zadržala, temperatura će biti ispod prognoziranih.

Visina snijega: Han Pijesak 31 centimetar, a Sokolac 10 centimetara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom
Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom Sutra oblačno i svježije sa povremenom kišom
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    21h 0m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 56m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    20h 0m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    16h 53m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    18h 50m
    0