Istočno Sarajevo jutros bogatije za tri nova stanovnika

30.12.2019. 08:32
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Ljekarsku intrvenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Grad je jutros uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Teritorijalna vatrogasna jedinica u protekla 24 časa nije imala intervencija.

Na dionicama puteva u višim planinskim predjelima i preko prevoja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ima ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu, dok u Hercegovini duva vjetar, koji u višim područijima mjestimično nanosi snijeg na kolovoz.
Iz Auto-moto saveza Republike Srpske posebnu pažnju skreću na magistralni put Gacko-Tjentište preko prevoja Čemerno i Gacko-Bileća
(dionica Gacko-Korita) i vozačima savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja na istoku Republike Srpske ima ugaženog snijega na kolovozu, a iz AMS izdvajaju puteve koji vode preko Romanije
(Sarajevo-Sokolac), preko prevoja Rogoj (Trnovo-Foča), Han Pogleda (Vlasenica-Han Pijesak) i Banj Brda (Bijeljina-Tuzla).

U nižim predjelima kolovozi su mjestimično vlažni, a zbog niske jutarnje temperature, iz AMS upozoravaju na poledicu, posebno preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Na svim putnim pravcima iz AMS vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku je izgradnja MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti suvo i pretežno sunčano vrijeme sa temepraturom od minus četiri do tri stepena Celzijusova.
Jutro je veoma hladno i suvo sa temperaturom ispod nule u većini predjela, na istoku i u centralnom planinskom pojasu pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vrijeme, uglavnom na sjeveru i jugu.

Duvaće slab vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 46m
    0
  • Slani mafini
    13h 7m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 2m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    12h 56m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 25m
    0