Istočno Sarajevo: Tužilaštvo zaprimilo nalaz o smrti nerođene bebe

27.03.2020. 10:21
0
IZVOR: Srna

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zaprimilo je od Policijske stanice Istočna Ilidža patološki nalaz o smrti nerođene bebe u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Portparol ovog tužilaštva Neven Kramer rekao je "Srni" da je od Policijske stanice Istočna Ilidža zaprimljen službeni materijal na ocjenu i nadležnost 23. marta.

- Materijal je zadužio predmetni tužilac koji će nakon njegove analize preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje, s ciljem rasvjetljavanja navedenog događaja - dodao je Kramer.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija potvrdio je juče "Srni" da je ova bolnica dobila patološki nalaz o smrti nerođene bebe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji je proslijedila MUP-u Republike Srpske, nadležnom tužilaštvu i porodici.

Portal "Direkt" ranije je objavio da je u posjedu patološkog nalaza kojim je utvrđen uzrok smrti nerođene bebe u Istočnom Sarajevu.

- Smrt nerođene bebe porodice Bozalo iz Istočnog Sarajeva nastupila je usljed gušenja i posljedičnog gutanja plodne vode i sadržaja crijeva, sa posljedičnim krvarenjem u dosta unutrašnjih organa. Porođaj je obavljen u 40. sedmici trudnoće, a prethodno je fetus bio zdrav -navedeno je u patološkom nalazu koji je u posjedu "Direkta".

Ovaj portal je ranije pisao da porodica Bozalo, Dejana i Bojan, traži odgovornost za smrt svoje bebe koja se desila 17. februara ove godine na Odjeljenju za ginekologiju Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Oni i dalje tvrde da je u pitanju ljekarska greška i nemar, te da se desio niz nepravilnosti sa fatalnim posljedicama.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu Festival "Akordeon art plus" od 28. do 31. maja u Istočnom Sarajevu
U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    15h 23m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    15h 40m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    10h 20m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    14h 45m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    16h 16m
    5