Italijanka i Britanac pobjednici trke duge 101 kilometar

28.07.2019. 18:56
0
IZVOR: SRNA

Trkači iz Italije Frančeska Kanepa i Velike Britanije Čarli Šarp pobjednici su trke duge 101 kilometar na petom Međunarodnom takmičenju “Jahorina ultra trejl”.
Takmičenje je održano na stazama koje povezuju Jahorinu sa Ravnom planinom, Sarajevom i Trebevićem.

Kanepa je istrčala trku sa prolaznim vremenom od 14 časova, sedam minuta i sedam sekundi, a Šarp za 12 časova, 38 minuta i 11 sekundi.

Pobjednik maksi-trke u dužini od 69 kilometara u muškoj konkurenciji je Ivan Leženić iz BiH, dok je prva na midi-trci dužine 38 kilometara u ženskoj konkurenciji bila Ana Štefulj iz Hrvatske, a u muškoj kategoriji Marko Kobul iz BiH.

Pobjednik mini-trke od 17 kilometara u ženskoj konkurenciji je Jasmina Kavazović iz BiH, dok je u muškoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo Neven Cicović iz BiH.

Olimpijski centar “Jahorina” bio je domaćin ove sportske manifestacije, koja je počela u petak, 26. jula.

Direktor i organizator trke Sanja Kavaz rekla je ranije da je učešće na petom međunarodnom takmičenju u trčanju najavilo više od 430 takmičara iz 26 zemalja.

Trka “Jahorina ultra trejl”, čiji je specijalni partner Olimpijski komitet BiH, promoviše bogato olimpijsko nasljeđe ove regije.

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 43m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 38m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 43m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 32m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 41m
    3