Janis Sferopulos nakon Reala: Dobro smo se borili

20.12.2023. 15:27
0
IZVOR: nezavisne.com

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su sinoć od Real Madrid u Evroligi u Areni rezultatom 72:58.

Pred 15.000 gledalaca aktuelni prvak Evrolige potpuno zasluženo je slavio, a crveno bijeli su prirali samo u prvoj dionici, da bi Real već početkom druge deonice stekao prednost i nije je ispuštao do kraja meča.

Najefikasniji na utakmici kojoj je prethodila izuzetno topla dobrodošlica Fakundu Kampacu i na kojoj nije igrao Šabaz Nejpir, bili su Teodosić i Mitrović sa po 14 poena.

Već u četvrtak u praznoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ crveno bijeli igraju nominalno kao gosti utakmicu protiv Makabija (20,05 časova).

- Igrali smo protiv kvalitetnog tima, šampiona Evrope i prvog tima na tabeli. Bilo je trenutaka kada smo se dobro borili, ali to nije bilo dovoljno. Igrali smo protiv najbolje odbrane i jednog od najboljih napada Evrolige. Zaustavili smo ih na 72 poena i to je dobro. Promašili smo neke otvorene šuteve, imali slabe procente i ovako kvalitetan tim je bez toga teško pobediti. Neki igrači su se dobro borili, ali ima i nekih za koje verujem da su mogli više - rekao je strener Crvene zvezde Janis Sferopulos.

On se zahvalio navijačima na podršci.

 

- Nismo dobili pozitivan rezultat, ali kada nismo dobro, potrebni su nam navijači, jer znamo da će biti tu kada budemo bili dobri. Odlično smo počeli, ako pogledate ostale utakmice, Real ih otvara sa plus 20 i kažete da nismo imali energije? Ne možemo da igramo sa pet igrača 40 minuta. Neki igrači sami traže izmene, jer su bili umorni. Moraju da odmore. Slažem se da nismo pravili faulove u poslednjoj četvrtini i pričali smo da moramo da budemo pametniji i čvršći, ali ovo je napadački nastrojen tim, i da teško im je da uvek budu skocentrisani na odbranu - zaključio je Sferopulos.

Vedran Radenović

Komentari 0
Povezane vijesti
Evroliga kaznila Panatinaikos sa 24 hiljade evra Evroliga kaznila Panatinaikos sa 24 hiljade evra
Novi sudar titana: Real ili Bajern za finale LŠ Novi sudar titana: Real ili Bajern za finale LŠ
Košarkaši Crvene zvezde na današnji dan pre 50 godina osvojili Kup kupova Košarkaši Crvene zvezde na današnji dan pre 50 godina osvojili Kup kupova
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    2h 26m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    20h 58m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    15h 36m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 8m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    21h 41m
    0