Јанис Сферопулос након Реала: Добро смо се борили

20.12.2023. 15:27
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су синоћ од Реал Мадрид у Евролиги у Арени резултатом 72:58.

Пред 15.000 гледалаца актуелни првак Евролиге потпуно заслужено је славио, а црвено бијели су прирали само у првој дионици, да би Реал већ почетком друге деонице стекао предност и није је испуштао до краја меча.

Најефикаснији на утакмици којој је претходила изузетно топла добродошлица Факунду Кампацу и на којој није играо Шабаз Нејпир, били су Теодосић и Митровић са по 14 поена.

Већ у четвртак у празној дворани „Александар Николић“ црвено бијели играју номинално као гости утакмицу против Макабија (20,05 часова).

- Играли смо против квалитетног тима, шампиона Европе и првог тима на табели. Било је тренутака када смо се добро борили, али то није било довољно. Играли смо против најбоље одбране и једног од најбољих напада Евролиге. Зауставили смо их на 72 поена и то је добро. Промашили смо неке отворене шутеве, имали слабе проценте и овако квалитетан тим је без тога тешко победити. Неки играчи су се добро борили, али има и неких за које верујем да су могли више - рекао је стренер Црвене звезде Јанис Сферопулос.

Он се захвалио навијачима на подршци.

 

- Нисмо добили позитиван резултат, али када нисмо добро, потребни су нам навијачи, јер знамо да ће бити ту када будемо били добри. Одлично смо почели, ако погледате остале утакмице, Реал их отвара са плус 20 и кажете да нисмо имали енергије? Не можемо да играмо са пет играча 40 минута. Неки играчи сами траже измене, јер су били уморни. Морају да одморе. Слажем се да нисмо правили фаулове у последњој четвртини и причали смо да морамо да будемо паметнији и чвршћи, али ово је нападачки настројен тим, и да тешко им је да увек буду скоцентрисани на одбрану - закључио је Сферопулос.

Ведран Раденовић

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши Црвене звезде на данашњи дан пре 50 година освојили Куп купова Кошаркаши Црвене звезде на данашњи дан пре 50 година освојили Куп купова
Олимпијакос у проблемима у сусрет Партизану Олимпијакос у проблемима у сусрет Партизану
Звезда прекинула серију пораза у Евролиги Звезда прекинула серију пораза у Евролиги
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 25m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 23m
    13
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 49m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 4m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 43m
    0