Jedanaest lica osumnjičeno za prevaru i pranje novca

09.12.2022. 13:51
3
IZVOR: srna.rs

Jedanaest lica sa područja Trebinja, Foče i Čajniča osumnjičeno je da su prevarom i pranjem novca pribavila 100.000 KM protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističe obrade, osam uhapšenih lica pušteno je da se brane sa slobode, dok su tri lica bila nedostupna policiji, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Osumnjičeni su se, u proteklom periodu, posredstvom društvenih mreža "Fejsbuk" i "Instagram" reklamirali da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima, a pomoću aplikacija za komunikaciju kontaktirali su sa oštećenim licima iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i ostalih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, držali u zabludi, u pogledu toga da posjeduju informacije o namještenim sportskim mečevima.

Navodili su oštećene da, posredstvom servisa za slanje novca "vestern junion" /Western Union/, "RIA mani transfer" /RIA money transfer/, međunarodne poštanske uputnice i "manigram" /Moneygram/ uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja, na ime lica koja su angažovana za te potrebe, kao i na imena osumnjičenih.

Po izvršenoj uplati novca, oštećeni su u daljoj komunikaciji održavani u zabludi da su ostvarili dobitak na kladionici /osumnjičeni su im slali fotografije falsifikovanih dobitnih tiketa i uplatnica novca na ime oštećenih/ te im je, u ime različitih izmišljenih troškova i provizija za slanje novca, traženo da uplate još novca.

Osam od 11 osumnjičenih su uhapšeni u akciji "Tiket" pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a policija je pretresla 11 lokacija na području Foče, Trebinja i Čajniča i oduzela predmete koji se dovode u vezu sa izvršnjem navedenih krivičnih djela.

Iz MUP-a Srpske pozivaju građane da prilikom komunikacije na društvenim mrežama budu oprezni i ne vjeruju osobama koje kreiraju profile na kojima objavljuju fotografije novca, nakita, navodno dobitnih tiketa, kao i izjava osoba, koje su navodno ostvarili novčani dobitak sarađujući sa njima, jer se u ovim slučajevima uvijek radi o pokušaju prevare.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Nitro 10.12.2022. 15:52
    Ono govedo od lucica ministra su pustili sudovi hohstapleri bjelosvjetski govedo pokro drzavu pa na slobodu ovi mozgovi osisali ovce u prdekanu samo kod nas ovo ima i nigdje vise
  • Generic placeholder image
    Vuxan 09.12.2022. 20:55
    Da, hvatate samo sitne ribe, kapitalci I dalje na slobodi.
  • Generic placeholder image
    Itreba 09.12.2022. 14:49
    Sve dok je ovaca biće i vune,pustiti momke nek rade ,ne trebaju svakome ni pare kad ne znaju sa njima
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 58m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    7h 31m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    22h 8m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    7h 37m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    7h 35m
    0