Jedini sportista koji je donirao novac za borbu protiv korone u tri zemlje

31.07.2020. 09:30
0
IZVOR: srpskainfo

Bio je kritikovan, osporavan, hvaljen, ali Novaku Đokoviću niko ne može osporiti da je jedan od najhumanijih sportista na svijetu što je pokazao, u više navrata, svojim djelima.

Novak je jedini sportista koji je zbog korona virusa novac doniorao u tri različite zemlje, prvo je pomogao svojoj Srbiji, a potom je imao veliko srce da to isto učini i u Italiji i Španiji koje su bile najpogođenije korona virusom.

Novak Đoković je, kao lider Savjeta igrača ATP-a, preuzeo inicijativu za formiranje fonda za olakšice za niže rangirane igrače koji bi im finansijski pomogli u periodu pandemije. Pored toga, Fondacija Novaka Đokovića nekoliko puta je donirala respiratore i svu potrebnu opremu bolnicama.

Ono što je posebno privuklo pažnju svetskih medija jeste doniranje neotkrivenog iznosa bolnicama u Bergamu u Italiji u ranim fazama pandemije.

Prije toga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena prikupili su milion evra za kupovinu respiratora i druge potrebne medicinske opreme.

Nedavno je donirano i 5.000.000 dinara Novom Pazaru u momentima dok je bilo dramatično na jugu Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste Đoković 423. nedjelju na vrhu ATP liste
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    13h 36m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    4h 34m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    13h 0m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    11h 15m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    12h 54m
    0