Kako doći do novca tužbama

26.12.2020. 18:57
0
IZVOR: KATERA

Ako smo već pod okupacijom Zapada koji nam nameće svoje norme u sve pore našeg života, hajde da onda iskoristimo i njihov stil rada i običaje iz oblasti prava. Uključimo se u pravnu borbu kako bi došli do novca kojeg je sve manje. Doduše, moraćemo ga nakon dobijenog spora podijeliti sa advokatima, ali i to je bolje nego ne dobiti ništa.

Mada za ove tužbe i nije potrebna neka posebna pomoć advokata, može svako da sroči tužbu uz malo koncentracije i poznavanja osnovnih pojmova.

Ako je Ustavni sud BiH donio odluku  da je protivustavna mjera zatvaranje ljudi, ograničavanje kretanja i insistiranje na velikom maskenbalu, onda svako ko ima ikakve posljedice, a svi imamo sigurno duševne posljedice od nosanja brnjica, može da podigne tužbu protiv Kriznog štaba i traži nadoknadu za nanošenje duševne boli i ponižavanje. A pogotovo ko je obolio i od neke fizičke bolesti, a ne samo psihičke.

Svako ko je obolio od bilo kakvog virusa ili bakterije koja se unosi kroz nos ili usta, a nosio je masku, ima pravo takođe da tuži Krizni štab, jer mjera koju je donio, tj. morao da prepiše od onih iznad sebe, nije doprinijela da se čovjek ne razboli. Odbrana tuženog da se virus mogao prenijeti i preko sluznice oka neće uspjeti jer nisu donijeli mjeru da se štite i oči.

Ovo je prilika i da pojedine stranke preliju novac sebi iz suparničkih stranaka, tako što će da tuže članove kriznih štabova koji su iz suprotnog tabora, za donošenje protivustavnih mjera. Ako su u kriznim štabovima samo članovi jedne stranke, eto prilike za opoziciju da dođe do novca.

Svako od nas koji se odluči da primi vakcinu takođe može da zahtjeva od onoga ko je daje da potpiše izjavu da je davaoc vakcine saglasan da snosi posljedice svake neželjene pojave koju vakcina izazove. Ako sa sebe odgovornost za neželjene posljedice skidaju proizvođači vakcina, pa onda skidaju odgovornost i oni koji je prodaju, pa i oni koje je naručuju, pa i oni koji je ubrizgavaju, neko mora biti odgovoran u tom lancu. Nemoguće je da nije niko odgovoran. Nije valjda da smo neodgovorna civilizacija i društvo. Jako je bezobrazno da se odgovornost prebacuje na one koji primaju vakcinu. Neko mora biti odgovoran da se zna od koga će se naplatiti šteta, ako do nje dođe, ko će da snosi troškove liječenja neželjenih posljedica.

Pri čemu treba naglasiti da ne smije isti proizvođač da prodaje i vakcine i lijekove koji liječe neželjene posljedice, jer bi se tu moglo svašta posumnjati.

Duško Bošković

P.S. Na naslovnoj fotografiji na austrijskom i američkom jeziku lijepo piše da maske ne štite.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a Srpska sprema prve tužbe protiv NATO-a
Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu
Porodica Radovana Karadžića tužila SAD, traže ukidanje sankcija Porodica Radovana Karadžića tužila SAD, traže ukidanje sankcija
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    15h 52m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    14h 6m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    11h 56m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    15h 11m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    9h 54m
    0