Kako doći do novca tužbama

26.12.2020. 18:57
0
IZVOR: KATERA

Ako smo već pod okupacijom Zapada koji nam nameće svoje norme u sve pore našeg života, hajde da onda iskoristimo i njihov stil rada i običaje iz oblasti prava. Uključimo se u pravnu borbu kako bi došli do novca kojeg je sve manje. Doduše, moraćemo ga nakon dobijenog spora podijeliti sa advokatima, ali i to je bolje nego ne dobiti ništa.

Mada za ove tužbe i nije potrebna neka posebna pomoć advokata, može svako da sroči tužbu uz malo koncentracije i poznavanja osnovnih pojmova.

Ako je Ustavni sud BiH donio odluku  da je protivustavna mjera zatvaranje ljudi, ograničavanje kretanja i insistiranje na velikom maskenbalu, onda svako ko ima ikakve posljedice, a svi imamo sigurno duševne posljedice od nosanja brnjica, može da podigne tužbu protiv Kriznog štaba i traži nadoknadu za nanošenje duševne boli i ponižavanje. A pogotovo ko je obolio i od neke fizičke bolesti, a ne samo psihičke.

Svako ko je obolio od bilo kakvog virusa ili bakterije koja se unosi kroz nos ili usta, a nosio je masku, ima pravo takođe da tuži Krizni štab, jer mjera koju je donio, tj. morao da prepiše od onih iznad sebe, nije doprinijela da se čovjek ne razboli. Odbrana tuženog da se virus mogao prenijeti i preko sluznice oka neće uspjeti jer nisu donijeli mjeru da se štite i oči.

Ovo je prilika i da pojedine stranke preliju novac sebi iz suparničkih stranaka, tako što će da tuže članove kriznih štabova koji su iz suprotnog tabora, za donošenje protivustavnih mjera. Ako su u kriznim štabovima samo članovi jedne stranke, eto prilike za opoziciju da dođe do novca.

Svako od nas koji se odluči da primi vakcinu takođe može da zahtjeva od onoga ko je daje da potpiše izjavu da je davaoc vakcine saglasan da snosi posljedice svake neželjene pojave koju vakcina izazove. Ako sa sebe odgovornost za neželjene posljedice skidaju proizvođači vakcina, pa onda skidaju odgovornost i oni koji je prodaju, pa i oni koje je naručuju, pa i oni koji je ubrizgavaju, neko mora biti odgovoran u tom lancu. Nemoguće je da nije niko odgovoran. Nije valjda da smo neodgovorna civilizacija i društvo. Jako je bezobrazno da se odgovornost prebacuje na one koji primaju vakcinu. Neko mora biti odgovoran da se zna od koga će se naplatiti šteta, ako do nje dođe, ko će da snosi troškove liječenja neželjenih posljedica.

Pri čemu treba naglasiti da ne smije isti proizvođač da prodaje i vakcine i lijekove koji liječe neželjene posljedice, jer bi se tu moglo svašta posumnjati.

Duško Bošković

P.S. Na naslovnoj fotografiji na austrijskom i američkom jeziku lijepo piše da maske ne štite.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu Porodice ubijene djece iz „Ribnikara“ tužile školu
Porodica Radovana Karadžića tužila SAD, traže ukidanje sankcija Porodica Radovana Karadžića tužila SAD, traže ukidanje sankcija
Odbačena tužba za prevaru protiv Donalda Trampa Odbačena tužba za prevaru protiv Donalda Trampa
Najčitanije
 • Sjećanje: Šest godina bez Milana Mikana Kneževića
  11h 49m
  0
 • PU Istočno Sarajevo: Motociklista zadobio povrede opasne po život
  13h 17m
  0
 • Saborna crkva u Sarajevu proslavlja krsnu slavu
  11h 29m
  0
 • U saobraćajnoj nezgodi povrijeđeno sedam lica
  8h 35m
  0
 • Izazovna i neistražena pećina kod Sokoca (FOTO)
  14h 18m
  0