Kako svađe na društvenim meržama utiču na našu psihu?

03.03.2021. 19:49
0
IZVOR: nezavisne.com

Znate li onaj osjećaj apsolutnog gađenja koji vas uhvati u stomaku kad pročitate ili vidite nešto na društvenim mrežama, a znate da nije istina? Ili niste saglasni ili ne vjerujete da je istina?

Ako odlučite da komentarišete; sljedeće što znate je da ste upleteni u rat s potpunim neznancima na internetu. Iako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete stati. Tada shvatite da je prošlo još 30 minuta vašeg života koje ne možete vratiti, prenosi Ljepota i zdravlje.

- Ne mogu smisliti bolju stvar koju biste za svoje mentalno zdravlje mogli napraviti od toga da se prestanete raspravljati s neznancima na internetu. Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti uticaj na vaše mentalno zdravlje kao i izgaranje - kaže Rejčel Stoun, trener za izbjegavanje izgaranja.

Evo koje posljedice svađanje na internetu može imati na vaše mentalno zdravlje

1. Osjećate se depresivnije svaki put kad ste na društvenim mrežama

Puls vam se povećava svaki put kada koristite društvene mreže, zbog nepoznatog odgovora koji može dobiti vaša objava ili komentar. Ova depresija može dovesti do povišenog krvnog pritiska i otkucaja srca.

2. Više ste pod stresom

Primijetićete da imate manje strpljenja.

3. Razvijate nesanicu

Ponavljanje virtualnih argumenata sa strancima vam šteti. Ovi internetski argumenti podstaknuće vas usred noći da ponovite svoje odgovore i pokušate promijeniti ishod razgovora. Tako oduzimate tijelu dragocjeni san koji ne možete nadoknaditi.

4. Razvijate fizičke tegobe

Stres je poznati uzrok svih vrsta fizičkih tegoba, poput dijabetesa, psorijaze, visokog krvnog pritiska, debljanja, nesanice i još mnogo toga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Napravite prirodan šampon od koprive
Koliko visina može da utiče na gubitak kilograma?
Ljekovita svojstva lovorovog lista
Najčitanije
 • Medvjed napao čobanina, izgrizao ga i polomio mu ruke
  19.04.2021
  1
 • Uhapšen muškarac iz Pala zbog pucnjave u zatvorenom prostoru
  20.04.2021
  0
 • Rogatičanin teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi
  19.04.2021
  0
 • Pljačka pumpe u Istočnom Novom Sarajevu
  19.04.2021
  3
 • Vlada smijenila deset direktora u "Šumama Srpske"
  19.04.2021
  3