Kakva je moralna vertikala bio dr Lazić!

02.05.2020. 20:08
0
IZVOR: novosti.rs

– K’o da ga vidim kako me gleda odozgo, i likuje….”Šta je Nikče, nisi znala kolika ti je legenda tata? Šta je Ninuša, ćutiš, ćutiš, a?” – ovo je Nina Vujošević, ćerka nadaleko čuvenog hirurga Miodraga Lazića, prvo pomislila sinoć kada je prvi put na ulicama Niša ugledala mural posvećen njenom ocu.

Vraćala se sa posla i cjelodnevne smjene kada je ugledala mural. Kroz njeno tijelo su prošli trnci, koljena su joj klecala…Stajala je nepomično kada je na uglu Bulevara dr Zorana Đinđića i Sremske ulice ugledala kako grupa mladih Nišlija oslikava mural sa likom njenog oca. Na samo nekoliko stotina metara od Kliničkog centra gde je čuveni doktor proveo svoj radni vijek, Nina se našla pred očima koji su je cio život gledale sa puno ljubavi. Svojim najbližima rekla je da nikada u životu nije bila ponosnija.

– Nina je očni ljekar. Poslije šest godina čekanja, 1. februara ove godine dobila je posao. U trenutku njenog diplomiranja, Lazić je bio predsjednik UO KC-a, ali nikada nije pokušao da ćerku zaposli preko “veze” – rekao nam je izvor blizak ove ponosne ćerke.

Ideja o oslikavanju murala potekla je od studenta Gavrila Stankovića.

Dr Laza, kako su ga od milosti zvali, nikada se nije hvalio svojim uspjesima i ordenima, živio je da pomaže drugima i to svi koji su ga poznavali mogu da potvrde. Inače, Nina kaže da podrška njenom ocu ne prestaje iz svih krajeva svijeta i da joj to pomaže da preboli gubitak.

Slika

A sa Klinike gdje je čuveni dr Lazić radio, na Nininu adresu je stigla fotografija koju je on držao na svom stolu čak 30 godina. Na njoj se jasno vidi kako dr Laza drži svoju mezimicu. Danas, poslije tri decenije, Nina sa sjetom drži tu fotografiju u svojim rukama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila
Najčitanije
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    11h 47m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    11h 53m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    1h 29m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    11h 51m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    10h 42m
    0