Ko je platio ubistvo Slaviše Krunića?

19.11.2019. 10:21
0
IZVOR: Oslobodjenje

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je za još dva mjeseca pritvor Rodoljubu Gajiću (35) iz Banje Luke, osumnjičenom da je učestvovao u likvidaciji vlasnika zaštitarske firme Sector Security Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića iz Pala, kao i ranjavanju Gorana Ilića.

Saslušanja

Tokom sedmomjesečne istrage koju vodi MUP Republike Srpske, osim Gajića, privedeni su Benedi Đukanović i Emilio Balda, koji se takođe nalaze u pritvoru.

– Istraga je velikim dijelom usmjerena na otkrivanje naručioca atentata. Do sada je saslušan veliki broj osoba koje bi mogle da imaju bilo kakve informacije koje se odnose na ovaj zločin. Urađena su i vještačenja i očekujemo da bi optužnica uskoro mogla biti podignuta, kaže za Oslobođenje izvor blizak istrazi.

Krunić je, kako je Oslobođenje i ranije pisalo, ubijen 22. aprila u večernjim satima. Zločin se desio u mjestu Glamočani kod Laktaša. Krunić i Pavlović bili su mrtvi na licu mjesta, dok je Ilić sa teškim povredama prevezen u UKC RS-a, gdje je liječen duže vrijeme. U razmjeni vatre tada je ubijen Željko Kovačević, koji je odranije imao podeblji dosje u policiji.

Zahvaljujući telefonu koji je nađen kod ubijenog Kovačevića, istražioci MUP-a Republike Srpske su otkrili s kim je bio u vezi na dan napada. Nakon toga su uslijedila hapšenja.

Baldo je smješten iza rešetaka, dok se za Đukanovićem, za kojeg se pretpostavlja da je egzekutor Krunića i Pavlovića, tragalo više od mjesec. Predao se u Sarajevu, a zatim je prebačen u Banju Luku, gdje je završio iza rešetaka.

Tokom ove istrage hapšena su i braća Nermin i Armin Ćulum zbog navodne umiješanosti u Krunićevo ubistvo, ali su oni dan kasnije pušteni na slobodu, baš kao i Goran Milanović iz Laktaša.

Poslovi i veze

Ono što je za sada sigurno jeste da nijedan od osumnjičenih za ubistvo nije imao nikakve poslovne ili bilo kakve druge veze sa Krunićem. Takođe, Krunić niti jednog od njih nije lično poznavao. Tako bar tvrde izvori bliski istrazi. Ono što je za sada sigurno jeste da je Krunićevo ubistvo detaljno planirano i da je on danima praćen. Ubice su bile skrivene pored puta, a potom su, kada je automobil zbog krivine usporio, prišle sa desne strane, gdje je sjedio Krunić, i iz automatske puške ispalile rafal.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    12h 48m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    13h 2m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    15h 19m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    12h 54m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    5h 9m
    0