Kolekcionarstvo: Srđan Klačar sakupio više od 2.000 različitih čepova

11.04.2020. 20:11
0
IZVOR: Katera

Zanimljiva priča o kolekcionaru čepova stiže nam iz Pala, a radi se o Srđanu Klačaru, koji već nekoliko godina unazad sakuplja raznorazne metalne čepove, kojih trenutno u svojoj kolekciji ima preko 2.000.

Klačar kaže da se još tokom srednjoškolskog obrazovanja počeo baviti ovim hobijem, tako što je uglavnom pivske čepove, koji su mu se učinili zanimljivim, ostavljao po strani, sve dok nije sakupio prvih stotinu.

- Većina ljudi kada putuje, sa putovanja drugima donosi neke suvenire, a meni su donosili čepove. Prije par godina sam počeo na internetu da tražim druge ljude koji se bave ovim hobijem i sa njima da razmjenjujem čepove - kaže Klačar i dodaje da trenutno u svijetu ima preko 300 kolekcionara čepova sa kojima je on ostvario kontakt.

Pored pivskih čepova, on u svojoj kolekciji ima i razne čepove sa vinskih i flaša od sokova, a veliki broj čepova je sa proizvoda iz inostranstva. 

- Vremenom, moji prijatelji su uvidjeli da sam se zaljubio u ovaj hobi, pa su svi oni koji su negdje putovali donosili pune kese raznih, zanimljivih čepova i poklanjali mi, tako da ima dosta njih koji su učestvovali u kreiranju ove kolekcije čepova koju imam - ističe Klačar.

Klačar kaže da posebnu vrijednost u njegovoj kolekciji imaju čepovi piva, koja se više ne proizvode, te da što su čepovi stariji i očuvaniji, ti su mu više draži.

- Na ovom našem malom kolekcionarskom "tržištu" ne postoje čepovi veće i manje vrijednosti, nego se mijenja broj za broj. Do sada sam napravio oko trideset razmjena, tako da su moji čepovi završili u Brazilu, Americi, Italiji, Njemačkoj, Litvaniji, Rusiji i zemljama regiona - ističe Klačar.

On kaže da ovom vrstom kolekcionarstva planira da se bavi i dalje, te da brojka od 2.000 sakupljenih čepova nije njegov konačni cilj i prestanak bavljenja ovim hobijem. 

Ističe da prodaja ove kolekcije nije nemoguća i da ona zapravo nema materijalnu vrijednost, ali ima onu senitmentalnu, te vjeruje da niko nije spreman izdvojiti mnogo novca za tu kolekciju.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    22h 1m
    4
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    20h 22m
    1
  • Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
    22h 39m
    1
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    38m
    0
  • Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
    23h 54m
    0