Kolovozi mokri i klizavi, učestali odroni

19.01.2023. 08:12
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 56 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven električnom energijom.

Trnovo,

Zbog obilnih padavina došlo je do zamućenja izvora Ljuštra, pa se preporučuje preventivno prokuvavanje vode za stara i osjetljiva lica i djecu. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obaviješteni.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođen je dječak.

Ljekarsku intervenciju u bolnici u Foči zatražila su 34 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražila su 23 pacijenata

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencije.

U većem dijelu Republike Srpske i FBiH kolovozi su mokri i klizavi i učestali su odroni kamenja, pa je potrebno maksimalno oprezno voziti, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" na magistralnom putu entitetska granica Lapišnica-Ljubogošta, izmijenjen je režim saobraćaja.

Saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja, te na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na granični prelaz u BiH nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno uz umjerene do jake padavine i postepeno zahlađenje.

Na planinama će početi snijeg uz formiranje snježnog pokrivača, a susnježica i snijeg će padati i ponegdje u nižim predjelima na sjeverozapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine će slabiti u većini predjela do sredine dana.

Poslije podne biće oblačno uz slabe padavine - na jugu i jugoistoku kiša, na zapadu ponegdje slab snijeg, a u ostalim predjelima će biti pretežno suvo.

Do večeri će biti oblačno i suvo u većini prjedela.

U prvom dijelu dana duvaće na jugu i jugoistoku jak vjetar južnih smjerova, u ostalim predjelima slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Popodne će vetar slabiti u većini predjela.

Dnevna temperatura vazduha biće od nula na zapadu do devet na istoku, na jugu do 12, a u višim predjelima na zapadu od minus četiri stepena Celzijusova.

Jutros je u većini krajeva pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama je registrovan i slab snijeg, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica minus tri stepena Celzijusova, Drvar nula, Han Pijesak i Čemerno dva, Sokolac tri, Banjaluka pet, Sarajevo i Tuzla šest, Bijeljina, Srebrenica, Doboj i Zenica sedam, Bileća devet, Mostar 10 i Neum 14 stepeni Celzijusovih.

U protekla 24 časa najviše kiše palo je na području Nevesinja 51 litar po metru kubnom, zatim Gacku 50, Čemerno i Bileća 49, Ribnik 38, Kalinovik 36, Mrkonjić Grad 34, Trebinje 29, Višegrad i Mrakovica 28, Rudo 27, Prijedor 26, Banjaluka 24, Sokolac i Gradiška 22, Šipovo i Srbac 21, Kneževo 20, Han Pijesak 19, Novi Grad 15, Srebrenica 13, a Doboj, Zvornik i Bijeljina ispod 10 litara kiše po metru kubnom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Grad i jutros bogatiji za djevojčicu Grad i jutros bogatiji za djevojčicu
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    19h 48m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    19h 55m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 37m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 15m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    11h 47m
    0