Kolovozi suvi, povoljni uslovi za vožnju

26.07.2021. 08:23
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 12 pacijenata.

„Elektrodistibucija“

Pale,

Zbog radova u TS 10/0,4 kV Poljice, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 12:00 do 15:00 časova potrošačima na lokalitetu Poljice.

Zbog radova u TS 10/0,4 kV Skočine 2, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9:00 do 12:00 časova potrošačima na lokalitetu Skočine.

Rudo,

Zbog radova na 10 kV dalekovodu Strgačina, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8:00 do 14:00 časova potrošačima u naseljima : Setihovo, Ravno Setihovo, Grivin, Omačina, Gornja i Donja Strmica, Arbanasi, Grabovik, Bjeljevina, Zarbovina, Pazalje, Podavrelo, Radoželje i Hinkovići.

Vodosnabdijevanje grada pitkom vodom uredno.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u protekla 24 časa nije bilo poroda.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 23 pacijenta.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražio je 21 pacijent.

Teritorijalne vatrogasne jedinice imale su jednu intervencija u posljednja 24 časa.

Foča,

Intervencija u vremenu od 23.30 do 01.00 čas u mjestu Brod na Drini na gašenju Auto-servisa „Brodvej“. Požar je ugašen uz pričinjenu materijalnu štetu.  

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraća se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost i trenutno povoljne uslove za vožnju, ali se vozačima savjetuje da voze oprezno.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova u tunelima "Čemerno", na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta, te Stambulčić na dionici Pale-Podgrab.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je privremena saobraćajna siginalizacija na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, u dužini od 1,55 kilometara, kao i na magistralnom putu Milići-Vlasenica-Han Pjesak i dionica Vlasenica-Tišća.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog sanacije klizišta, te na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/, zbog radova u tunelu "Ugar".

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici Druge sarajevske brigade–Krupac /Ravnogorska ulica/, od 8.15 do 15.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na graničnim prelazima Gradiška i Zupci pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i toplo uz umjerenu oblačnost, a na sjeveru i istoku mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar će biti slab do umjeren, jugozapadnog i južnog smjera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 32 do 37 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena jutros: Sokolac 15, Sarajevo i Bugojno 16, Han Pijesak i Zenica 17, Čemerno 18, Novi Grad, Prijedor, Bileća, Mrkonjić Grad i Livno 19, Banjaluka i Tuzla 20, Doboj i Bihać 21, Bijeljina 22, te Trebinje i Mostar 23 stepena Celzijusova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Danas kiša u većini krajeva Danas kiša u većini krajeva
Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika Naš grad jutros bogatiji za tri stanovnika
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    23h 6m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 24m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    17h 51m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    20h 39m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    14h 0m
    0