Košarkaši „Slavije“ bolji od „Leotara“

22.01.2023. 20:30
0
IZVOR: sportdc.net

Košarkaši „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva savladali su večeras u Istočnom Sarajevu „Leotara“ 88:83, u utakmici 12. kola prvenstva BiH.

Sporo su i jedna i druga ekipa napadački ušle u ovaj meč. „Slavija“ je igrala dosta dobru odbranu u prvoj dionici, ali nije to uspjevala da naplati u napadu. I jedni i drugi promašuju neke čiste situacije u napadu, ali poslije početnih 2:0 „Leotara“, „Slavija“ je provela četvrtinu u vodstvu. Nisu gosti osim zapaženog Šakotića imali igrača koji će ubaciti poene iz igre, ali ih je držao veliki broj bacanja, čak 10, naspram nula domaćih, pa na kraju prve dionice „Slavija“ ima prednost samo 18:16.

Druga četvrtina kreće u znaku Trebinjaca. Tri vezane trojke, prvo jedna Anđušića, pa dvije kapitena Vladimira Aleksića za kratko vrijeme odvajaju „Leotara“ na +9, 29:20. Ipak, kako prednost došla, tako i otišla. Trojka Aleksandra Ilića poslije strpljivog napada, pa Makalea Foremana odmah iza toga tjera trenera Marka Ičelića da zove timeout pri rezultatu 29:26. Nije on dao rezultat, „Slavija“ dobrom odbranom zatvara napad, a u napadu Ilić i Krunić polaganjem vraćaju prednost i serija „Sokolova“ raste do 10:0. Seriju prekida Stefan Adžić svojim poenima, a onda Šakotić krade loptu i pogađa lagano za novih +3 Leotara, 33:30. Dušan Elez trojkom vraća egal, a novajlija Henry Tanksley koji je debitovao u ovoj utakmici poenima uz dodatno bacanje i +3, 36:33. Elez je polovičan sa bacanja, a nakon toga Ilić postiže još jednu trojku i serija „Slavije“ raste opet na 10:0, 40:33. Ponovo je prekida Stefan Adžić nakon loše komunikacije u odbrani, a onda i Ninković za smanjenje vodstva na -4, a do kraja i ostaje ta razlika, te „Slavija“ na poluvrijeme nosi +4, 43:39.

Treća četvrtina prolazi u jednoj gotovo egal utakmici. I jedna i druga ekipa su izvele dosta slobodnih bacanja, ali u finišu četvrtine se „Slavija“ gubi na terenu i u posljednje tri minute postižu samo jedan poen, što gosti koriste i serijom 8:1 ulaze u posljednju četvrtinu sa +6, 68:62.

Zaključala je „Slavija“ svoj koš četiri minute četvrte četvrtine i serijom 11:0 došla do 73:68. Igrali su jako dobro, racionalno, a kada je Aleksandar Ilić pogodio trojku za vodstvo 71:68 digao je dvoranu na noge i to je nosilo „Slaviju“ u narednom peridou. Luka Anđušić na kratko prekida seriju, ali Foreman koji je dugo tražio vanjski šut u ovoj utakmici pogađa novu trojku za odbijanje naleta „Leotara“. Isforsirao je „Leotar“ šut za tri poena, no nije ga slušao u četvrtoj četvrtini, pa „Slavijina“ prednost raste i do +4, 84:76. Ipak, dva loša napada domaćih i pet vezanih poena Šakotića vraćaju „Leotar“ u život, 84:81. Na minut do kraja „Slavija“ igra još jedan loš napad, no „Leotar“ je smušen u posjedu, pa vraćaju loptu „Sokolovima“ i na minut do kraja Srđan Stanić zove timeout, pri rezultatu 84:81. Nije uspjela „Slavija“ ni izvesti loptu, pa je „Leotar“ krenuo u akciju, no Košanin ne pogađa. „Leotar“ pravi faul na Bojoviću, koji pogađa oba bacanja i „Slavija“ na 42 sekunde do kraja ima +5, 86:81. Opet je Košanin išao na solo prodor, opet nije pogodio, a onda Foreman troši vrijeme do kraja i postiže poene za 88:81. Sa zvukom sirene, Šakotić samo postavlja konačan rezultat utakmice, 88:83, pa „Slavija“ i drugi put ove sezone dobija „Leotara“.

Najefikasniji na meču bio je Aleksandar Ilić sa 24 poena, a 16 je ubacio Makale Foreman. Kod Leotara, Dejan Šakotić sa 23 poena je bio najefikasniji, a dvocifren je bio još samo Draško Albijanić sa 13 poena.

„SLAVIJA“ – „LEOTAR“ 88:83 (18:16,25:23, 19:29, 26:15)

SRC „Slavija“

Gledalaca: 500

Sudije: Ernad Karović, Azur Lušija i Maid Lasetović

SLAVIJA: Rebić, Foreman 16, Ilić 24, Maran 9, Šehovac, Elez 11, Tanksley 14, Lalović 1, Bojović 2, Jovanović 5, Krunić 2, Damjanović 4

LEOTAR: Milović 6, Pavlović, Aleksić 6, Adžić 4, Mijatović, Milidragović 2, Ninković 2, Šakotić 23, Košanin 9, Albijanić 13, Anđušić 7, Bojanić 7

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju KK „Leotar“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju KK „Leotar“
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju KK „Orlovik“ Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju KK „Orlovik“
Najčitanije
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    23h 40m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    2h 33m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    9h 39m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    8h 6m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    3h 48m
    0