Košarkašice Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ evropske vicešampionke

16.06.2023. 17:11
0
IZVOR: srna.rs

Košarkašice Srednjoškolskog centra /SŠC/ Milorad Vlačić iz Vlasenice koje su predstavljale Republiku Srpsku na Evropskom prvenstvu za srednjoškolce u Skoplju izgubile su u finalu od ekipe srednjoškolki iz Češke, iako su tokom većeg dijela susreta bile u prednosti.

Direktor Centra Pajisija Petrović rekao je Srni da je ponosan na ekipu koja je predstavljala Republiku Srpsku na ovom prestižnom takmičenju i istakao da su se košarkašice lavovski borile i da su u prvom poluvremenu dominirale, ali su ih povrede spriječile da osvoje zlato.

- Čestitam našem košarkaškom timu na čelu sa Daliborom Vidovićem. Nama ovo srebro sija kao zlato, jer ovaj rezultat je dokaz da se u našem centru mnogo pažnje pridaje i vannastavnim aktivnostima, što svjedoči i košarkaška sekcija koja nas je obradovala sjajnim rezultatom - naglasio je Petrović.

Rukovodilac košarkaške sekcije profesor Dalibor Vidović rekao je Srni da sutra polaze za Vlasenicu i da su srećni i ponosni što su na prvom Evropskom prvenstvu za srednje škole osvojili medalju.

Vlasenica je bila prvi predstavnik Republike Srpske na ovom prestižnom takmičenju koje organizuje Evropska školska federacija sporta od 11. do 17 juna u Skoplju.

Otvoreno Evropsko prvenstvu u košarci za srednjoškolce finansira Ministarstvo omladine, omladine i sporta Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac U saobraćajnoj nesreći u Vlasenici smrtno stradao muškarac
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 23m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 56m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 33m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 2m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 0m
    0