Krivična prijava Karićeve protiv Ćosića dodijeljena tužiocu

18.07.2023. 16:06
2
IZVOR: glassrpske.com

Krivična prijava protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića  zaprimljena je i dodijeljena tužiocu u rad, potvrdila je za portal „Avaza” portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Tužilaštvu su krivičnu prijavu podnijeli gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo Almir Bečarević.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo će provjeriti navode iz krivične prijave kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela.

Razlog za podnošenje krivične prijave je tabla na kojoj je pisalo “Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”, a koja je bila postavljena na ulaz u Istočno Sarajevo.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo 30. juna su postavljene table sa nazivom i područja grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ćosića za, kako je navela, “izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje”.

Njoj je Ćosić odgovorio da se smiri i uživa u lijepim danima. 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Goran 19.07.2023. 11:27
    A njene table o opsadi Sarajeva nisu izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje? Pri tom su još i lažne.
  • Generic placeholder image
    Goran 18.07.2023. 16:58
    Sad Cosicu na svaki ulaz u Sarajevo postavi tablu slične sadržine. Recimo, Ulazite u Sarajevo, grad koji je prisilno napustilo 157000 Srba.
Povezane vijesti
Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada Ćosić: Buket cvijeća Karićevoj kao znak uvažavanja i želje za dobrim odnosom dva grada
Šuška se da će na lokalnim izborima snage odmjeriti Benjamina Karić i Sebija Izetbegović Šuška se da će na lokalnim izborima snage odmjeriti Benjamina Karić i Sebija Izetbegović
Torta za gradonačelnicu Sarajeva Torta za gradonačelnicu Sarajeva
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    6h 34m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    6h 39m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    7h 31m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    20h 1m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    7h 45m
    0