Кривична пријава Карићеве против Ћосића додијељена тужиоцу

18.07.2023. 16:06
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Кривична пријава против градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића  запримљена је и додијељена тужиоцу у рад, потврдила је за портал „Аваза” портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

Тужилаштву су кривичну пријаву поднијели градоначелница Сарајева Бењамина Карић и министар комуналне привреде Кантона Сарајево Алмир Бечаревић.

Тужилаштво Кантона Сарајево ће провјерити наводе из кривичне пријаве како би се утврдило да ли има елемената кривичног дјела.

Разлог за подношење кривичне пријаве је табла на којој је писало “Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево”, а која је била постављена на улаз у Источно Сарајево.

На шест кључних улаза у Источно Сарајево 30. јуна су постављене табле са називом и подручја града на српском и енглеском језику, на којима је истакнут податак да је 157.000 Срба морало напустити Сарајево.

Након тога је градоначелница Сарајева Бењамина Карић поднијела кривичну пријаву против Ћосића за, како је навела, “изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње”.

Њој је Ћосић одговорио да се смири и ужива у лијепим данима. 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Горан 19.07.2023. 11:27
    А њене табле о опсади Сарајева нису изазивање или распиривање националне, расне или вјерске мржње? При том су још и лажне.
  • Generic placeholder image
    Goran 18.07.2023. 16:58
    Sad Cosicu na svaki ulaz u Sarajevo postavi tablu slične sadržine. Recimo, Ulazite u Sarajevo, grad koji je prisilno napustilo 157000 Srba.
Повезане вијести
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Шушка се да ће на локалним изборима снаге одмјерити Бењамина Карић и Себија Изетбеговић Шушка се да ће на локалним изборима снаге одмјерити Бењамина Карић и Себија Изетбеговић
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    54m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    4h 57m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    7h 1m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    19h 37m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    4h 15m
    0