KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

20.09.2019. 19:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

-Oni su donijeli blago u vidu krajiških narodnih nošnji i značiće nam puno u smislu motivacije mladih ljudi da nastave putem njegovanja kulturne baštine-, istakao je Žarko Stojanović, predsjednik KUD-a "Grmeč".

Delegaciju gostiju činili su poslanici u Skupštini AP Vojvodine, predvođeni Dmitrom Stanišićem, predsjednikom Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, te generalnim sekretarom Skupštine Nikolom Banjcem. U delegaciji su bili i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, te Duško Ćutilo, direktor Fonda za pomoć izbjeglim, prognanim i raseljenim licima.

Gosti su istakli prirodnu povezanost Krajine i Vojvodine, odnosno brojne rodbinske i prijateljske veze među stanovništvom, te naglasili da nema ništa prirodnije nego da se takav odnos i formalizuje kroz institucionalnu saradnju.

Ćutilo, koji je najveći "krivac" za ovu posjetu, u mladim ljudima iz KUD-a "Grmeč" vidi potencijal, zbog kojeg ih je Fond prepoznao kao nosioce viteškog zadatka održanja tradicije, običaja i kulture krajiškog naroda.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
Pronađene mošti sveštenomučenika Pilipa Karanovića Pronađene mošti sveštenomučenika Pilipa Karanovića
Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ Omladinski savjet „Istočna Ilidža“ donirao dva računara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    16h 50m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    17h 34m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    21h 39m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    21h 43m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    7h 10m
    0