KUD-u "Grmeč" donacija od 4.000 KM

20.09.2019. 19:48
0
IZVOR: nezavisne.com

Delegacija iz Vojvodine posjetila je Bosanski Petrovac te razgovarala s opštinskim načelnikom Dejanom Prošićem, ali i lokalnom KUD-u "Grmeč" uručila donaciju u vrijednosti od 4.000 KM.

-Oni su donijeli blago u vidu krajiških narodnih nošnji i značiće nam puno u smislu motivacije mladih ljudi da nastave putem njegovanja kulturne baštine-, istakao je Žarko Stojanović, predsjednik KUD-a "Grmeč".

Delegaciju gostiju činili su poslanici u Skupštini AP Vojvodine, predvođeni Dmitrom Stanišićem, predsjednikom Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, te generalnim sekretarom Skupštine Nikolom Banjcem. U delegaciji su bili i Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, te Duško Ćutilo, direktor Fonda za pomoć izbjeglim, prognanim i raseljenim licima.

Gosti su istakli prirodnu povezanost Krajine i Vojvodine, odnosno brojne rodbinske i prijateljske veze među stanovništvom, te naglasili da nema ništa prirodnije nego da se takav odnos i formalizuje kroz institucionalnu saradnju.

Ćutilo, koji je najveći "krivac" za ovu posjetu, u mladim ljudima iz KUD-a "Grmeč" vidi potencijal, zbog kojeg ih je Fond prepoznao kao nosioce viteškog zadatka održanja tradicije, običaja i kulture krajiškog naroda.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
Pronađene mošti sveštenomučenika Pilipa Karanovića Pronađene mošti sveštenomučenika Pilipa Karanovića
Najčitanije
 • Obilježena krsna slava i 34 godine postojanja Srpske demokratske stranke (FOTO)
  9h 6m
  0
 • Nije dolazio na posao šest godina, otkrili ga kad je trebao dobiti nagradu
  13h 48m
  1
 • Sokolac: Od danas redukcija vode
  7h 48m
  2
 • Opštinski odbor SDS Istočno Novo Sarajevo proslavio krsnu slavu (FOTO)
  8h 1m
  0
 • Leci sa porukom „Ne u NATO“ na više lokacija u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  13h 18m
  2