КУД-у "Грмеч" донација од 4.000 КМ

20.09.2019. 19:48
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Делегација из Војводине посјетила је Босански Петровац те разговарала с општинским начелником Дејаном Прошићем, али и локалном КУД-у "Грмеч" уручила донацију у вриједности од 4.000 КМ.

-Они су донијели благо у виду крајишких народних ношњи и значиће нам пуно у смислу мотивације младих људи да наставе путем његовања културне баштине-, истакао је Жарко Стојановић, предсједник КУД-а "Грмеч".

Делегацију гостију чинили су посланици у Скупштини АП Војводине, предвођени Дмитром Станишићем, предсједником Одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу, те генералним секретаром Скупштине Николом Бањцем. У делегацији су били и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине, те Душко Ћутило, директор Фонда за помоћ избјеглим, прогнаним и расељеним лицима.

Гости су истакли природну повезаност Крајине и Војводине, односно бројне родбинске и пријатељске везе међу становништвом, те нагласили да нема ништа природније него да се такав однос и формализује кроз институционалну сарадњу.

Ћутило, који је највећи "кривац" за ову посјету, у младим људима из КУД-а "Грмеч" види потенцијал, због којег их је Фонд препознао као носиоце витешког задатка одржања традиције, обичаја и културе крајишког народа.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађене мошти свештеномученика Пилипа Карановића Пронађене мошти свештеномученика Пилипа Карановића
Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“ Омладински савјет „Источна Илиџа“ донирао два рачунара Основној школи „Алекса Шантић“
Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету Црвена звезда донирала 50.000 евра народним кухињама на Космету
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 21m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    17h 58m
    2
  • Крађа у Палама
    3h 39m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    21h 46m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    21h 30m
    0