Ljubica i Momir Mijović iz Istočne Ilidže obilježili 60 godina braka (VIDEO)

12.01.2023. 19:30
1
IZVOR: rtvbn.com

U vremenu kada brakovi traju sve kraće, a razvodi postaju češći od vjenčanja, primjer bračnog para Mijović iz Istočne Ilidže pokazuje nam da je ljubav na duge staze itekako moguća. Ljubica i Momir proslavili su 60 godina braka, odnosno dijamantni pir.

Upoznali su se davne 1963. godine u autobusu kojim su zajedno putovali. Bila je to, kažu, ljubav na prvi pogled. Nedugo nakon toga uslijedilo je vjenčanje. Ljubica je imala 19, a njen suprug 22 godine. Prisjećaju se da početak bračnog života nije bio lak, a danas ponosno za svoj brak kažu da je dar od Boga.

Ljubica i Momir izrodili su dvoje djece, imaju dvoje unučadi i jedno praunuče, što je ,kako kažu, njihov najveći ponos.

Pored lijepih stvari, u braku je bilo i teških trenutaka koje je život sa sobom donosio bez pitanja i najave, a koji su se prevazilazili uz razumijevanje, ljubav i poštovanje. Po njihovom mišljenju, to je i tajna uspješnog braka.

- Na braku treba raditi, jer smisao braka je poštovanje i tolerancija. Radili smo dosta, slušali jedno drugo - kaže Ljubica i dodaje da nije uvijek sve bilo lako, ali su se problemi rješavali.

Mladim parovima Ljubica i Momir poručuju da se strpljenjem i razgovorom većina bračnih nesuglasica može prevazići, a najbitnije je da jedno drugo u braku čuvaju i poštuju.

Video: rtvbn.com

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Mitar 12.01.2023. 22:51
    Obilježili ali ne i slavili :)
Povezane vijesti
U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    22h 5m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    12h 49m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    20h 25m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    21h 56m
    0
  • Zemljotres u BiH
    13h 21m
    0