Marija Furtula učenik generacije u osnovnoj školi u Rogatici (FOTO)

11.06.2022. 09:41
0
IZVOR: 058.ba

Tradicionalno, Dan učeničkih postignuća održan je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici.

Program je imao tri cjeline, a prva je vrlo zanimljiv kulturno-zabavni program kojeg su za prisutne uglavnom najbolje učenike škole, veći broj njihovih roditelja i nastavnika, izveli učenici iz raznih sekcija škole. Druga je protekla u podjeli priznanja najboljim učenicima iz svih nastavnih predmeta, ali i onim koji su osvajali nagrade i druga priznanja na raznim takmičenjima, međurazrenih u okviru škole, opštinskim, regionalnim i republičkim. I na kraj, ispraćena je još jedna generacija uspješnih „malih maturanata“.

 U generaciji malih maturanata, koja je zbir uspješnih i talentovanih mladih ljudi, koji osnovno školovanje okončavaju sa skoro dvije godine djelovanja pandemije virusa korona, reče direktor škole Milomir Draganić, nalazi se 87 učenika od kojih 54 dječaka i 31 djevojčice. Među njima je 19 sa odličnim i 34 sa vrlodobrim uspjehom. Tu su i tri vukovca – Luka Rebić, Marija Furtula i Jelena Đurić. Luka i Marija su iz 9/4, a Jelena iz 9/2.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: 058.ba

Učenik generacije, a to će reći sve čiste petice iz svih predmeta i primjerno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja, je marljiva Marija Furtula, koja će, kako reče, školovanje nastaviti u gimnaziji ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“.

Posebno priznanje od uprave škole i načelnika opštine Milorada Jagodića, koji je u ime Opštinke uprave pomogao u nabavci knjiga za nagrade svim najuspješnijim, za izuzetne rezultate na polju sporta, fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, primila je Magdalena Ilić, učenica 9/1 razreda.

Dan učeničkih postignuća propraćen je različitim prezentacijama učenika, a na sceni su prikazane role glume, pjesme, recitacije, izložbe likovnjaka, prikaz istorije i kulturno-umjetničke zaostavštine zavičaja i na druge načine stečenih znanja generacije koja odlazi, ali i onih koji ostaju još u školskim klupama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina Sa susreta prve generacije gimnazijalaca u Rogatici – Viđenje nakon 50 godina
Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85 Vuk Ćajić iz Rogatice postao šampion BiH u klasi MX 85
Za četiri godine školovanja bez ijednog izostanka sa nastave Za četiri godine školovanja bez ijednog izostanka sa nastave
Najčitanije
  • Prevrnuo se ringišpil, ima povrijeđenih
    12h 1m
    0
  • Godišnjica smrti Mike Antića - "Ako ti jave: umro sam, ne veruj to ne umem“
    23h 44m
    0
  • Han Pijesak: Prva traktorijada okupila oko 20 učesnika (VIDEO)
    20h 13m
    0
  • U saobraćajnoj nesreći u Nevesinju poginula osamnaestogodišnja djevojka
    22h 15m
    0
  • Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila
    11h 16m
    2