Марија Фуртула ученик генерације у основној школи у Рогатици (ФОТО)

11.06.2022. 09:41
0
ИЗВОР: 058.ba

Традиционално, Дан ученичких постигнућа одржан је у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици.

Програм је имао три цјелине, а прва је врло занимљив културно-забавни програм којег су за присутне углавном најбоље ученике школе, већи број њихових родитеља и наставника, извели ученици из разних секција школе. Друга је протекла у подјели признања најбољим ученицима из свих наставних предмета, али и оним који су освајали награде и друга признања на разним такмичењима, међуразрених у оквиру школе, општинским, регионалним и републичким. И на крај, испраћена је још једна генерација успјешних „малих матураната“.

 У генерацији малих матураната, која је збир успјешних и талентованих младих људи, који основно школовање окончавају са скоро двије године дјеловања пандемије вируса корона, рече директор школе Миломир Драганић, налази се 87 ученика од којих 54 дјечака и 31 дјевојчице. Међу њима је 19 са одличним и 34 са врлодобрим успјехом. Ту су и три вуковца – Лука Ребић, Марија Фуртула и Јелена Ђурић. Лука и Марија су из 9/4, а Јелена из 9/2.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: 058.ba

Ученик генерације, а то ће рећи све чисте петице из свих предмета и примјерно владање током деветогодишњег школовања, је марљива Марија Фуртула, која ће, како рече, школовање наставити у гимназији овдашњег Средњошколског центра „27. јануар“.

Посебно признање од управе школе и начелника општине Милорада Јагодића, који је у име Општинке управе помогао у набавци књига за награде свим најуспјешнијим, за изузетне резултате на пољу спорта, физичког и здравственог васпитања, примила је Магдалена Илић, ученица 9/1 разреда.

Дан ученичких постигнућа пропраћен је различитим презентацијама ученика, а на сцени су приказане роле глуме, пјесме, рецитације, изложбе ликовњака, приказ историје и културно-умјетничке заоставштине завичаја и на друге начине стечених знања генерације која одлази, али и оних који остају још у школским клупама.

Коментари 0
Повезане вијести
Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици Кристина Поповић ученик генерације у Средњошколском центру "27. јануар" у Рогатици
„Бамбијевци“ пред Рогатичанима – Маскенбал са преко 180 малишана (ФОТО) „Бамбијевци“ пред Рогатичанима – Маскенбал са преко 180 малишана (ФОТО)
У СШЦ на Сокоцу планиран упис 108, а у Рогатици 88 ученика У СШЦ на Сокоцу планиран упис 108, а у Рогатици 88 ученика
Најчитаније
  • Одржан Сабор изворног пјевања
    17h 15m
    0
  • Преминуо млади голман репрезентације Црне Горе
    23h 36m
    0
  • Валентина Терешкова, текстилна радница и прва жена у свемиру
    1h 54m
    0
  • Шеховац: Хелез својим изјавама жели добити више гласова на локалним изборима
    23h 24m
    22
  • Одбојкашки турнир у Касиндолу стигао до четвртфинала
    22h 40m
    0