Marokanac osumnjičen za ubistvo u Otesu uslovno osuđen zbog droge

19.11.2020. 13:22
0
IZVOR: SRNA

Migrant iz Maroka Hišam Aglaras, koji je osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića /36/ u sarajevskom naselju Otes i za kojim je raspisana potjernica, ranije je uslovno osuđen zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, izjavio je advokat Mirsad Crnovršanin koji je tada zastupao Marokanca.

Opštinski sud u Sarajevu je 22. novembra prošle godine donio presudu kojom je Aglaras uslovno osuđen na četiri mjeseca zatvora. Tada je navedeno da ova kazna neće biti izvršena ako Marokanac ne počini novo krivični djelo u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude.

Marokanac je po svemu sudeći u ovom trenutku prekršio uslovnu presudu.

- Ukoliko bude uhapšen, Sud će opozvati uslovnu kaznu i on će biti upućen u zatvor na izdržavanje kazne od četiri mjeseca. On je svakako prekršio uslovnu presudu jer se ona računa od momenta izvršenja novog krivičnog djela, ali pod uslovom da postoje dokazi da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom počinjenim u Otesu - rekao je Crnovršanin za "Dnevni avaz".

Prema navodima iz presude, Aglaras je 2019. godine bio neoženjen, a prema saznanjima "Avaza" od izvora iz istrage, u BiH ima djevojku sa kojom ima dijete.

Trojica migranata su u utorak, 17. novembra, u Barskoj ulici nožem napala mještane naselja Otes. Tom prilikom Berović je ubijen, a teške povrede zadobio je Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Mještani Ilidže juče su se okupili u Maloj aleji kako bi osudili ovo ubistvo, te uputili poruku da nadležne institucije u BiH konačno moraju pronaći način da sklone migrante sa ulica.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija došla do saznanja da se državljanin Maroka čiji su inicijali A.H. /34/ nalazio u Barskoj ulici na Ilidži, gdje je u napadu jedno lice ubijeno, a dva su povrijeđena.

Komentari 0
Povezane vijesti
Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen Autom se zakucao u radar u Prnjavoru pa uhapšen
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 8m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 12m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 5m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    13h 56m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 2m
    0