Mašinski fakultet u četvrtak održava Šestu međunarodnu naučnu konfrenciju

14.11.2022. 09:47
0
IZVOR: srna.rs

Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje trodnevnu Šestu međunarodnu naučnu konferenciju "Primijenjene tehnologije u mašinskom inženjerstvu", koja počinje u četvrtak, 17. novembra, na Jahorini.

Primarni cilj konferencije je da okupi eminentne domaće i svjetske stručnjake iz oblasti istraživanja i primjene novih tehnologija i razvoja mašinskih sistema, te da se kroz javne prezentacije aktuelnih naučnoistraživačkih dostignuća i novih konstrukcionih rješenja, na adekvatan način doprinese povećanju konkurentnosti nacionalnih privrednih subjekata.

Održavanje konferencije će još više ojačati saradnju sa akademskom zajednicom, naučno-istraživačkim institucijama i, prije svega, sa privrednim subjektima, saopšteno je sa Mašinskog fakulteta.

Za ovogodušnju konferenciju prijavljen je rekordan broj autora iz inostranstva što će doprinijeti povećanju međunarodnog ugleda i vidljivosti konferencije, navedeno je u saopštenju.

- Konferencija prilika je za sve česnike da kroz razmjenu znanja i iskustva ponude smjernice i stvore bolje okruženje za intenzivniji industrijski razvoj - dodaju sa Mašinskog fakulteta.

Konferencija počinje u 10.30 časova u hotelu "Rajska dolina", dok je obraćanje medijima predviđeno u 10.15 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO) Promovisani romani „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Najčitanije
  • Najavljeni prekidi električne energije
    5h 48m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    3h 44m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    18h 24m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    3h 2m
    0
  • Proba Izraela na Eurosongu: Podigli palestinsku kefiju pa izbačeni iz arene
    16h 38m
    0