Matična biblioteka Istočno Sarajevo: Korisnicima omogućeno da više od 1.000 naslova čitaju onlajn

26.03.2020. 18:54
0
IZVOR: Srna

Matična biblioteka Istočno Sarajevo, s ciljem sprovođenja mjera Vlade Republike Srpske tokom epidemije virusa korona, u prethodnih 15 dana je organizovala minimalan proces rada, a u potpunosti je obustavljen rad sa strankama, cijeneći zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, izjavila je "Srni" vršilac dužnosti direktora ove ustanove Nataša Kulašinac.
Ona je dodala da su zaposleni bili angažovani da povremeno dolaze na posao ili da rade od kuće, a korisnicima je omogućeno da više od 1.000 naslova čitaju onlajn.

- Međutim, najveći problem nam predstavljaju korisnici koji ne koriste računare, posebno starija lica i penzioneri, kod kojih bi čitanje u ovakvim danima imalo brojne prednosti. Zbog takvih korisnika, od naredne sedmice ćemo početi sa radom u nešto manjem obimu nego ranije, slušajući preporuke nadležnih institucija, a to je obavezno korištenje zaštitnih maski i rukavica prilikom ulaska u biblioteku - istakla je Kulašinčeva.

Ona je dodala da će se takvo stanje zadržati sve dok se situacija sa pandemijom virusa ne promijeni.

- Samo savjesnim radom i odgovornim ponašanjem možemo uticati na poboljšanje situacije. Raduje nas činjenica da u našem gradu trenutno nema zaraženih virusom korona i iskreno se nadam da će se ovakvo stanje zadržati i dalje. Zbog toga smo odlučili, uz neograničene mjere opreza, da se polako vratimo redovnim aktivnostima, a to je i naša osnovna djelatnost - pružiti usluge korisnicima - poručila je Kulašinčeva.

Prema njenim riječima, i dalje neće raditi čitaonica i boravak većih grupa u prostorijama biblioteke neće biti dozvoljen.

- Takođe, rad u Dječijoj biblioteci će biti organizovan samo u prvoj smjeni, gdje će učenici moći razmijeniti knjige, a radionice i kursevi stranih jezika su obustavljeni do daljeg -rekla je Kulašinčeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu
Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu Književno veče Dragana Vilića u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    22h 42m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 4m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 9m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 57m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    15h 18m
    0