Potvrđen pritvor medicinskim sestrama koje su zlostavljale staricu

18.11.2022. 11:13
0
IZVOR: srpskainfo.com

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je u četvrtak odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa mjerom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama koje su početkom ovog mjeseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene – štićenice Doma za stare u Peći.

Time je, kako se navodi, Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre A. P, A. R. i R.K.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od uticaja na svjedoke ili uticaja na žrtvu.

Naglasak iz tog suda, međutim, stavljaju i na mogućnost njihovog uticaja na koleginicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svjedok događaja.

  • Uhapšene medicinske sestre koje su tukle staricu u staračkom domu (VIDEO)
    03.11.2022. 09:59

    Treća medicinska sestra je uhapšena nakon objavljivanja snimka na kojem se vidi kako tuče staricu u Domu za stare "Orenda" u Peći, potvrdio je portparol policije za region Peći Fadilj Gaši. - Sada ...

Region
Uhapšene medicinske sestre koje su tukle staricu u staračkom domu (VIDEO)

Tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su sprovele fizičko nasilje nad starijom ženom – štićenicom Doma za stare Orenda u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i video-snimak sa tom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak, prenosi portal "KoSSev".

Vijest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Traganje za pravdom dvije i po decenije od ubistva srpskih mladića u Peći Traganje za pravdom dvije i po decenije od ubistva srpskih mladića u Peći
Korisnik staračkog doma aktivirao ručnu bombu, dvoje stradalih Korisnik staračkog doma aktivirao ručnu bombu, dvoje stradalih
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    18h 23m
    2
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    14h 40m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    11h 17m
    1
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    17h 31m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 21m
    0