Потврђен притвор медицинским сестрама које су злостављале старицу

18.11.2022. 11:13
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Косовски Апелациони суд потврдио је у четвртак одлуку Основног суда у Пећи, у вези са мјером притвора од 30 дана медицинским сестрама које су почетком овог мјесеца ухапшене због злостављања старије жене – штићенице Дома за старе у Пећи.

Тиме је, како се наводи, Апелациони суд одбио пуштање из притвора три медицинске сестре А. П, А. Р. и Р.К.

Сада и Апелациони суд сматра да уколико једна од медицинских сестара буде на слободи, постоји опасност од утицаја на свједоке или утицаја на жртву.

Нагласак из тог суда, међутим, стављају и на могућност њиховог утицаја на колегиницу из Дома за старе, која је била једини непосредни свједок догађаја.

  • Ухапшене медицинске сестре које су тукле старицу у старачком дому (ВИДЕО)
    03.11.2022. 09:59

    Трећа медицинска сестра је ухапшена након објављивања снимка на којем се види како туче старицу у Дому за старе "Оренда" у Пећи, потврдио је портпарол полиције за регион Пећи Фадиљ Гаши. - Сада ...

Регион
Ухапшене медицинске сестре које су тукле старицу у старачком дому (ВИДЕО)

Три медицинске сестре ухапшене су 2. новембра због сумње да су спровеле физичко насиље над старијом женом – штићеницом Дома за старе Оренда у Пећи.

Истог дана на друштвеним мрежама објављен је и видео-снимак са том сценом насиља над старицом, а једна од ухапшених медицинских сестара је радница која је направила снимак, преноси портал "КоССев".

Вијест је изазвала бурну реакцију локалне и регионалне јавности, а са осудама су се истог дана оглашавали и косовски званичници, појединци, као и многобројна удружења.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагање за правдом двије и по деценије од убиства српских младића у Пећи Трагање за правдом двије и по деценије од убиства српских младића у Пећи
Корисник старачког дома активирао ручну бомбу, двоје страдалих Корисник старачког дома активирао ручну бомбу, двоје страдалих
Годишњица убиства шесторице младића у Пећи Годишњица убиства шесторице младића у Пећи
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 54m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 36m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    20h 9m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 43m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 28m
    3