Miodrag Dragičević - prvi dobitnik nagrade "Nebojša Glogovac"

03.04.2021. 20:00
0
IZVOR: SRNA

Mladi srpski glumac Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade "Nebojša Glogovac", saopšteno je na svečanosti kojom je u Beogradu obilježen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP).

Dragičević (27) je dobio i Godišnju nagradu JDP-a za Kaspara u istoimenoj predstavi, Nagradu za ljepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" i proznanje "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP-a za za najbolje glumačko ostvarenje.

Dragićević, koga je proslavila uloga Žike Kurjaka u seriji Čizmaši, rekao je da je posebno počastvovan što je njemu pripala nagrada koja nosi ime Nebojše Glogovca.

- Imao sam sreću što sam delio kadar sa Glogijem i posle jednog snimajućeg dana kazao mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se deo njegovog proročanstva ostvario -naveo je Dragićević.

Godišnje nagrade JDP-a dobili su i reditelji Jagoš Marković i Miloš Lolić, te glumci Milan Marić, Marko Janketić, Miki Manojlović, Jasna Đuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, prenijeli su beogradski mediji.

Nagrađene su i kompozitor Anja Đorđević, kostimograf Marli Marković Milojev, a godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Jasmini Holbus.

Godišnja nagrada za dramaturgiju je otišla u ruke Periše Perišića.

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice JDP-a Miroslav Korićanin, audio video tehničar David Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

Miodrag Dragičević, rođen 1994. godine u Beogradu, srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a prvu filmsku ulogu odigrao je 2014. godine u kratkom filmu "Noćas mi srce pati".

Na televiziji je prvu ulogu odigrao 2015. godine u seriji "Čizmaši", gđe je tumačio glavnog lika Žiku Kurjaka, kojom je stekao veliku popularnost.

Nakon toga glumio je u filmovima "Izgrednici" i "Nikog nema" i TV serijama "Ubice mog oca", "Pet", "Urgentni centar", "Jutro će promeniti sve", "Žigosani u reketu", "Vojna akademija".

Njegova sestra je glumica Tamara Dragičević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preminuo otac Nebojše Glogovca Preminuo otac Nebojše Glogovca
Godišnjica smrti velikog Nebojše Glogovca Godišnjica smrti velikog Nebojše Glogovca
Na današnji dan rođen Nebojša Glogovac Na današnji dan rođen Nebojša Glogovac
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 31m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 33m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 26m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 31m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 34m
    1