Миодраг Драгичевић - први добитник награде "Небојша Глоговац"

03.04.2021. 20:00
0
ИЗВОР: СРНА

Млади српски глумац Миодраг Драгичевић први је лауреат новоустановљене Награде "Небојша Глоговац", саопштено је на свечаности којом је у Београду обиљежен Дан Југословенског драмског позоришта (ЈДП).

Драгичевић (27) је добио и Годишњу награду ЈДП-а за Каспара у истоименој представи, Награду за љепоту говора "Др Бранивој Ђорђевић" и прознање "Бранка и Млађа Веселиновић" Фондације ЈДП-а за за најбоље глумачко остварење.

Драгићевић, кога је прославила улога Жике Курјака у серији Чизмаши, рекао је да је посебно почаствован што је њему припала награда која носи име Небојше Глоговца.

- Имао сам срећу што сам делио кадар са Глогијем и после једног снимајућег дана казао ми је да ћемо заједно радити велике ствари. Драго ми је што се део његовог пророчанства остварио -навео је Драгићевић.

Годишње награде ЈДП-а добили су и редитељи Јагош Марковић и Милош Лолић, те глумци Милан Марић, Марко Јанкетић, Мики Манојловић, Јасна Ђуричић, Милена Васић, Наташа Нинковић, Сања Марковић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић, пренијели су београдски медији.

Награђене су и композитор Ања Ђорђевић, костимограф Марли Марковић Милојев, а годишње признање за сценографију припало је Горчину Стојановићу и Јасмини Холбус.

Годишња награда за драматургију је отишла у руке Перише Перишића.

Награђени су и суфлерка Драгана Анђелковић, радница на административним пословима Ружица Савић, шеф столарске радионице ЈДП-а Мирослав Корићанин, аудио видео техничар Давид Жан Марк Србљин, технички продуцент Дејан Матекало.

Миодраг Драгичевић, рођен 1994. године у Београду, српски је филмски, телевизијски и позоришни глумац.

Завршио је Факултет драмских умјетности у Београду, а прву филмску улогу одиграо је 2014. године у кратком филму "Ноћас ми срце пати".

На телевизији је прву улогу одиграо 2015. године у серији "Чизмаши", гђе је тумачио главног лика Жику Курјака, којом је стекао велику популарност.

Након тога глумио је у филмовима "Изгредници" и "Никог нема" и ТВ серијама "Убице мог оца", "Пет", "Ургентни центар", "Јутро ће променити све", "Жигосани у рекету", "Војна академија".

Његова сестра је глумица Тамара Драгичевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Преминуо отац Небојше Глоговца Преминуо отац Небојше Глоговца
Годишњица смрти великог Небојше Глоговца Годишњица смрти великог Небојше Глоговца
На данашњи дан рођен Небојша Глоговац На данашњи дан рођен Небојша Глоговац
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    16h 39m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    5h 52m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    5h 23m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    5h 46m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    20h 43m
    0