Mitropolit Hrizostom: Istinom ići ka rješenjima

17.03.2023. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da se u BiH mora otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima.

Mitropolit Hrizostom je tokom današnjeg susreta sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom u Sarajevu pohvalio rad Ministarstva i vjerske službe, te istakao da vjerske zajednice trebaju raditi na pomirenju.

- Treba otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima, jer se samo na taj način tragedije kakve su se desile na ovim prostorima nikada više neće ponoviti - izjavio je mitropolit Hrizostom.

Helez je rekao da, bez obzira na stanje u BiH, svi moraju raditi na prosperitetu i boljim odnosima za šta su potrebni hrabri lideri koji će se posvetiti rješavanju problema.

Na sastanku je razgovarano i o međureligijskoj saradnji, kao i o odnosima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama /OS/ BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Današnjem sastanku su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane u Savjetu ministara Salko Beba i protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u Ministarstvu odbrane.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od egzodusa iz doline Neretve Obilježavanje 32 godine od egzodusa iz doline Neretve
Dnevnica u BiH kao satnica u Evropi Dnevnica u BiH kao satnica u Evropi
Zemljotres u BiH Zemljotres u BiH
Najčitanije
 • Kosovski novomučenik otac Hariton
  15h 39m
  1
 • Preminuo mladi golman reprezentacije Crne Gore
  11h 46m
  0
 • Održan Sabor izvornog pjevanja
  5h 25m
  0
 • Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
  13h 29m
  2
 • Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
  11h 34m
  16