Mitropolit Hrizostom: Istinom ići ka rješenjima

17.03.2023. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da se u BiH mora otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima.

Mitropolit Hrizostom je tokom današnjeg susreta sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom u Sarajevu pohvalio rad Ministarstva i vjerske službe, te istakao da vjerske zajednice trebaju raditi na pomirenju.

- Treba otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima, jer se samo na taj način tragedije kakve su se desile na ovim prostorima nikada više neće ponoviti - izjavio je mitropolit Hrizostom.

Helez je rekao da, bez obzira na stanje u BiH, svi moraju raditi na prosperitetu i boljim odnosima za šta su potrebni hrabri lideri koji će se posvetiti rješavanju problema.

Na sastanku je razgovarano i o međureligijskoj saradnji, kao i o odnosima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama /OS/ BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Današnjem sastanku su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane u Savjetu ministara Salko Beba i protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u Ministarstvu odbrane.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta otkriva najnovija lista najmoćnijih pasoša u svijetu - gdje je BiH? Šta otkriva najnovija lista najmoćnijih pasoša u svijetu - gdje je BiH?
BiH zemlja sa najviše registrovanih kladionica u Evropi BiH zemlja sa najviše registrovanih kladionica u Evropi
Prvo krštenje u novoosveštanom hramu u Nagrađu kod Drvara Prvo krštenje u novoosveštanom hramu u Nagrađu kod Drvara
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 4m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 3m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 39m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 0m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 43m
    9