Mitropolit Hrizostom: Istinom ići ka rješenjima

17.03.2023. 12:39
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom istakao je da se u BiH mora otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima.

Mitropolit Hrizostom je tokom današnjeg susreta sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom u Sarajevu pohvalio rad Ministarstva i vjerske službe, te istakao da vjerske zajednice trebaju raditi na pomirenju.

- Treba otvoreno raditi na miru i istinom ići ka rješenjima, jer se samo na taj način tragedije kakve su se desile na ovim prostorima nikada više neće ponoviti - izjavio je mitropolit Hrizostom.

Helez je rekao da, bez obzira na stanje u BiH, svi moraju raditi na prosperitetu i boljim odnosima za šta su potrebni hrabri lideri koji će se posvetiti rješavanju problema.

Na sastanku je razgovarano i o međureligijskoj saradnji, kao i o odnosima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama /OS/ BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Današnjem sastanku su prisustvovali i šef Kabineta ministra odbrane u Savjetu ministara Salko Beba i protojerej Milorad Milinković, nastojatelj Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva u Ministarstvu odbrane.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra oblačno sa lokalnim pljuskovima Sutra oblačno sa lokalnim pljuskovima
Liječenje frustracija na portalima i drugim internet platformama na maksimumu Liječenje frustracija na portalima i drugim internet platformama na maksimumu
Ni sladoled ne odolijeva inflaciji Ni sladoled ne odolijeva inflaciji
Najčitanije
 • Policija objavila detalje nesreće u kojoj je poginuo otac šestoro djece (VIDEO)
  12h 5m
  0
 • Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
  14h 24m
  5
 • Prekid električne energije u Palama
  15h 23m
  0
 • Utopila se dva tinejdžera
  2h 36m
  0
 • Priča o jednoj Dunji (FOTO)
  9h 2m
  0