Mitropolit Hrizostom na Ilindan služi na Sokocu

30.07.2024. 12:58
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštestvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće u petak, 2. avgusta, Svetu arhijerejsku liturgiju u Crkvi Svetog proroka Ilije na Sokocu povodom krsne slave i dana ovog hrama i opštine, rečeno je Srni u Crkvenoj opštini Sokolac.

Prema programu obilježavanja, u četvrtak, 1. avgusta, biće služeno večernje bogosluženje u Crkvi Svetog proroka Ilije od 17.00 časova, a potom će biti organizovana svečana litija od ovog hrama do zgrade opštine.

Za 19.00 časova u Parohijskom domu zakazana je svečana sjednica Skupštine opštine Sokolac na kojoj će biti uručena priznanja opštine Sokolac.

Duhovna akademija "Stih i pero gore Romanije", posvećena danu i slavi opštine Sokolac, počeće od 19.30 časova.

Na dan praznika u petak, 2. avgusta, nakon Svete arhijerejske liturgije koja će u Crkvi Svetog proroka Ilije početi u 9.00 časova, biće obavljen čin lomljenja slavskih kolača.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja 2. avgusta Svetog proroka Iliju, koji je veoma poštovan svetitelj u srpskom narodu i cjelokupnom pravoslavlju kao strog i nepokolebljiv propovjednik hrišćanskih vrijednosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 30m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 12m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 40m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 10m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 1m
    1