Митрополит Хризостом на Илиндан служи на Сокоцу

30.07.2024. 12:58
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештество митрополит дабробосански Хризостом служиће у петак, 2. августа, Свету архијерејску литургију у Цркви Светог пророка Илије на Сокоцу поводом крсне славе и дана овог храма и општине, речено је Срни у Црквеној општини Соколац.

Према програму обиљежавања, у четвртак, 1. августа, биће служено вечерње богослужење у Цркви Светог пророка Илије од 17.00 часова, а потом ће бити организована свечана литија од овог храма до зграде општине.

За 19.00 часова у Парохијском дому заказана је свечана сједница Скупштине општине Соколац на којој ће бити уручена признања општине Соколац.

Духовна академија "Стих и перо горе Романије", посвећена дану и слави општине Соколац, почеће од 19.30 часова.

На дан празника у петак, 2. августа, након Свете архијерејске литургије која ће у Цркви Светог пророка Илије почети у 9.00 часова, биће обављен чин ломљења славских колача.

Српска православна црква прославља 2. августа Светог пророка Илију, који је веома поштован светитељ у српском народу и цјелокупном православљу као строг и непоколебљив проповједник хришћанских вриједности.

Коментари 0
Повезане вијести
Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу Сара и Aлександар Лучић освојили три медаље на свесрпском купу
Потврђен антракс на подручју Сокоца Потврђен антракс на подручју Сокоца
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0