Mitropolit Hrizostom služio u manastiru Sokolica na Ravnoj Romaniji

11.08.2022. 17:41
0
IZVOR: rtrs.tv

Manastir Sokolica na Ravnoj Romaniji u čijim zidovima su uklesana imena 4.000 boraca Vojske Republike Srpske sa prostora Sarajevsko-romanijske regije obilježio je dvadesetogodišnjicu osveštanja.

Porodice poginulih boraca položile su vijence i cvijeće i na groblju Mali Zejtinlik u Sokocu gdje je sahranjeno oko hiljadu boraca.

Povodom dana hrama Svetog Georgija - Sokolice, kako je narod zove, mitropolit dabrobosanski Hizostom služio je svetu arhijerejsku liturigiju i pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Mitropolit je rekao da su u manastiru ispisana imena više od 4.000 Srba poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu koji su stradali kao mučenici braneći čovjeka, pravo na život, svoj rod, Crkvu i vjeru.

- Svaki put se molimo da nam Gospod bude pomoćnik u našem trpljenju u našim bijedama i nevoljama i da se kroz njega pokažemo pobjedonosci - rekao je mitropolit Hrizostom.

U okviru velikog narodnog zbora "Samo tebi goro Romanijo" povodom slave hrama organizovana su brojna sportska takmičenja i kulturne manifestacije, a proizvode su predstavili i pčelari, proizvođači zdrave hrane, zanatlije i trgovci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 57m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    11h 21m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    2h 55m
    6
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    9h 36m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    11h 15m
    0